Spor
04 Nis 2023 22:52 Son Güncelleme: 04 Nis 2023 22:57

Ankaragücü, Trabzonspor'u eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Ankaragücü sahasında ağırladığı Trabzonspor'u 1-0 geriye düşmesine rağmen Ali Sowe(2) ve Diack'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen taraf oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı Ankaragücü ile Trabzonspor arasında oynanan maçla start aldı.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tam dört golün çıktığı nefes kesen mücadelede gülen taraf 3-1'lik skorla Ankaragücü oldu. Ev sahibine turu getiren golleri Ali Sowe(2) ve Diack kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise Abdülkadir Ömür'den geldi.

ABDÜLKADİR ÖMÜR KORKUTTU

Henüz 6. dakikada Hüseyin Türkmen'in uzun pasında Abdülkadir Ömür ile Atakan Çankaya hava topuna çıktı. Kontrolsüz bir mücadeleye giren ikiliden Abdülkadir çok ters bir şekilde yere düştü.

Bir anda kendisini yerde bulan ve saniyelerce hareketsiz kalan milli oyuncunun yanına hemen futbolcular koştu. Karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük sağlık görevlilerini sahaya davet etti. 6

Bir süre saha içinde tedavi devam ederken 23 yaşındaki oyuncu sedyeyle kenara geldi. Kendisini iyi hisseden yıldız oyuncu, 'Oynayabilirim' dedi. Sağlık heyeti de 'Oynayabilir' raporunu verince başarılı oyuncu yeniden sahaya döndü.

SAHA BİR ANDA KARIŞTI

Mücadelenin 87. dakikasında sinirler bir anda gerildi. Taç çizgisine yakın bir noktada Arda Kızıldağ'ın faulü sonrası yerde kalan Eren Elmalı rakibinin üzerine yürüdü.

Bir anda ikilinin etrafında toplanan oyuncular arasında fiziksel müdahaleler olurken hakem Zorbay Küçük; Trabzonspor'dan Uğurcan ve Bakasetas'a, Ankaragücü'nden ise Arda Kızıldağ'a sarı kart gösterdi.