Polemik & Kulis
03 Kas 2015 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Ankara'da sürpriz gelişme! Hangi gazeteci Erdoğan'ın danışmanı oldu?

Tecrübeli gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi üzerine Beştepe'de danışman olarak göreve başladı.

Odatv'nin haberine göre: Uzun süre Ankara'da diplomasi muhabirliği ile Brüksel ve Paris'te gazete ve televizyonların Avrupa temsilciliğini yapan Star gazetesi köşe yazarı Saadet Oruç, geçtiğimiz günlerde gazeteden ayrıldığını ve Anadolu Ajansı ile anlaştığını duyurmuştu.

Saadet Oruç, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama ile 1 Eylül itibarıyla Anadolu Ajansı Paris bürosunda göreve başlayacağını belirtmişti.

Ancak yaşanan sürpriz gelişme ile gazeteci Saadet Oruç'un Fransa macerası başlamadan bitti.
Saadet Oruç, Paris uçak bileti yerine, Ankara bileti aldı ve Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde göreve başladı.

Ünlü gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı teklif üzerine Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak Erdoğan'a en yakın ekip içinde danışman olarak çalışacak.

SAADET ORUÇ KİMDİR?

1972 yılında Karadeniz Ereğli'de dünyaya geldi. Karadeniz Eregli Anadolu Lisesi mezunudur. 2010 yılında Ecole Superieure Journalisme de Paris (Validation Acquis Experience-VAE) diploması aldı.
1995 yılında diplomasi muhabiri olarak gazetecilik yaşamına başladı. 2002'ye kadar Turkish Daily News, Kanal 7 ve BRT'de diplomasi muhabiri olarak çalıştı.

2002 yılında Paris'e gitti. 2007'ye kadar free-lance olarak Dogan Haber Ajansı'na çalıştı. 2007 yılından 2013'e kadar 24 TV Avrupa Temsilcisi olarak çalıştı. Star Gazetesi'nde haftalık yazıları ve röportajları yayınlandı. 2013 yılında Türkiye'ye döndü ve Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü olarak çalışmaya başladı.

2014 yılı Ağustos ayında 24 TV'de moderatör olarak görevlendirildi. Star Gazetesi'nde haftalık yazılara devam etmektedir. Free-lance olarak çeşitli belgesel ve yapımlara katkı sunmaktadır.

Çok sayıda devlet adamı ile röportajları yayınlanmıştır. (Haydar Aliyev, Pervez Müşerref, Barzani, Talabani, Raşid Gannuşi, Salih Müslim, Mahmud Abbas, Şimon Peres vs.)

Başlangıç düzeyinde Almanca ve Kürtçe, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.