Ekonomi
09 Mar 2022 21:52 Son Güncelleme: 09 Mar 2022 22:36

Ankara'da otobüsçüler zamlardan kontak kapattı! Mansur Yavaş'tan açıklama geldi

Akaryakıta gelen yeni zamlar Özel Halk Otobüsçülerini isyan ettirdi. Ankara Özel Halk Otobüsleri şoförleri Ulus'ta basın açıklaması ve eylem yaptı. Otobüsçüler kontak kapattı.

Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü, uzun zamandır beklenen toplu ulaşıma zam kararını yeni yılda onaylamıştı. Yeni alınan zam kararı ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, yayınladığı duyuru ile bilet zam oranının düşük olmasıyla giderlerin karşılanamadığı gerekçesiyle ile seferleri durduracaklarını açıklamış, Mansur Yavaş'ın müdahalesi ile çözüme bağlanmıştı. Akaryakıta üst üste gelen zamlar nedeniyle Özel Halk Otobüsleri tekrar kontak kapattı.

Akaryakıta gelen yeni zamlar Özel Halk Otobüsçülerini isyan ettirdi. Ankara Özel Halk Otobüsleri şoförleri Ulus'ta basın açıklaması ve eylem yaptı. 

Şoförler, gelirin giderini karşılamadığını belirterek kontak kapattıklarını duyurdu.

Maliyetlerdeki fiyat artışına vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Şubat 2022 tarihinde yaptığı açıklama ise şu şekilde: 

“Benzine 1.61 TL, motorine 1,51 TL zam geleceği açıklandı. EGO Genel Müdürlüğü'nün toplam geliri, SADECE AKARYAKIT GİDERİNİ karşılayamaz duruma geldi. Toplu ulaşımda fiyat artışını kaçınılmaz kılan bu zamları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir açıklama yaparak çözüm için çalıştıklarını dile getirdi. 

Mansur Yavaş açıklamasında, "Özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafımız artan maliyetler karşısında hizmete devam edemeyeceklerini bildirdi. Mağduriyet yaşamamanız adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. En kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İşte o paylaşımlar: