Gündem
11 Haz 2013 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

ANKARA'DA MAYIS BOYUNCA EN ÇOK KONUŞULAN İSİM KİM OLDU?

Mayıs ayında Ankara'nın gündeminde yer alan kişi, konu ve markalar açıklandı.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin verileriyle hazırlanan rapora göre, Ankara’da ay boyunca en çok konuşulan isim Cemil Çiçek olurken, Ankara’nın medyada öne çıkan markası Aselsan oldu…

Anadolu Yolu Konya Yolu’na bağlanıyor

Ankara’nın batı yakasındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacağı ve Eskişehir yolunun yükünü hafifleteceği düşünülen Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yol için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Anadolu Bulvarı’nın ODTÜ duvarlarına dayanan kısmının inşasına devam edileceği ile ilgili görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Çocuk Oyunları ödüllerini buldu…

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği’nin (GÜÇODER) “Pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım” sloganıyla ortak oluşturdukları Geleneksel Çocuk Oyunları finali Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Proje kapsamında, 750 okula ve 500 bin öğrenciye ulaştıklarını kaydeden GÜÇODER Başkanı Sefa Balcı, 2023 yılında geleneksel çocuk oyunlarını dünya geneline yayma hedefinde olduklarını belirtti.

Ankara Polisinden Trafik Haftası Etkinliği

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde organize edilen etkinlikte, çocuklara ve gençlere trafikte yaşanacak risklerin neler olduğunu anlatmak ve trafikte hoşgörü ile bilinci artırmak amaçlanırken, vatandaşlara çeşitli oyunlar sunuldu. Trafik bilincinin artırılması amacıyla çocuklara özel tiyatro oyunu sergilenirken, sarhoş gözlüğü ile ziyaretçilere alkollü araç kullanılmamasının önemi anlatıldı.

Mayıs ayının zirvesinde Cemil Çiçek var

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı Ankara gündemi araştırmasına göre, Mayıs ayı boyunca basında en çok konuşulan Ankaralı isim TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu. Çiçek basındaki haberlerinde ağırlıkla anayasa çalışmalarıyla ve PKK’nın çekilmesiyle ilgili yaptığı çeşitli açıklamalarla anılırken, toplamda bin 643 haber ve yazıda yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gazete ve dergilerde en çok konuşulan bir diğer Ankaralı isim oldu. Mayıs boyunca bin 467 haberi yayınlanan Babacan, erken emekliliğin olmadığı ve IMF’ye olan borcun sıfırlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarıyla adından çokça söz ettirdi.

Mayıs ayının en çok konuşulan 3. Ankaralı ismi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Ay boyunca 684 haber ve yazı ile adından söz edilen Gökçek’i sırasıyla, Alaaddin Yüksel (333 haber ve yazı) ve Metin Feyzioğlu (237 haber ve yazı) takip ettiler.  

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Kişi

Adet

1

Cemil Çiçek

1.643

2

Ali Babacan

1.467

3

Melih Gökçek

684

4

Alaaddin Yüksel

333

5

Metin Feyzioğlu

237

6

Yalçın Akdoğan

222

7

Emine Ülker Tarhan

185

8

Levent Gök

183

9

Gökhan Günaydın

173

10

Aylin Nazlıaka

128


MTM’nin aynı raporuna göre, Aselsan Ankara’nın en çok konuşulan markası oldu. Kara Şahin helikopterlerinin üretilmesine yönelik sözleşmede son aşamaya gelinmesi, bunun yanı sıra yerli patriot ve yerli torpido üretmeyi plandığına ilişkin açıklamalarla gündeme gelen marka, ay boyunca 300 habere konu oldu.

Ayın en çok konuşulan 2. Ankara markası Man Türkiye idi. Toplamda 179 haber ve yazıda yer alan markanın haberleri arasında, “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” projesi ve Akçansa, Dorak Turizm ve Metro Turizm’in Man’a yatırım yapması yer aldılar.

Tusaş Havacılık Ve Uzay Sanayi basında öne çıkan bir diğer Ankara markası oldu. Mayıs ayı genelinde 152 haber ve yazıya konu olan markayı, Roketsan (131 haber ve yazı) ve Sheraton Hotel (131 haber ve yazı) izlediler.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No

Marka

Adet

1

Aselsan

300

2

Man Türkiye

179

3

Tusaş Havacılık Ve Uzay Sanayi

152

4

Roketsan

131

5

Sheraton Hotel

131

6

Türk Traktör

108

7

Havelsan

107

8

Koza Altın

102

9

Rixos Hotel

99

10

İşbir Yatak

55


MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

* Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Altındağ ve Çankaya’da bazı adreslere yapılan operasyonlarda piyasa değeri 1 milyon 410 bin 260 lira olan 70 bin adet bandrolsüz kitap ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Üniversitesi’nden ilk diplomalarını aldı.

* Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen Vakıfbank TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda ödül alan kareler, ilk kez sergilendikleri Antares AVM’de ilgi topladı.

* Ankara’da düzenlenen 9. Uluslararası Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Çocuk Oyunları Festivali’nde Türkiye’yi ve Giresun’u temsil eden Bulancak Sanat Tiyatrosu “en iyi performans” ödülüne layık görüldü.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin yetenekli ressamları, eserlerini Metro Sanat Galerisi’nde sergiledi

* 13. Ankara Öykü Günleri 01-05 Mayıs tarihleri arasından gerçekleşti.