Gündem
10 Eki 2015 10:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Ankara'da 'Barış Mitingi'nde patlama: 86 ölü 186 yaralı!

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamalarda en az 86 kişinin öldüğü bildirildi.

 Ankara Tren Garı kavşağında patlama sesi duyuldu. En az 86 ölü ve 186 kişinin yaralı olduğu bildiriliyor. Patlama KESK , DİSK , TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, HDP, EMEP ve SDGF pankartlarının yoğun olduğu bölgede iki ya da üç kez patlama yaşandı. Polisten henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Anadolu Ajansı patlamanın bir ya da daha fazla canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.

PATLAMADAN ŞOK GÖRÜNTÜLER (FOTO-GALERİ)

CNNTürk muhabiri Ünal Kaya çevrede insan bedeni parçaları bulunduğunu bunun da ses bombasından çok canlı bomba patlaması şeklinde değerlendirme yapılmasına yol açtığını aktardı. Kaya, "Daha önceden yerleştirilen bir bomba mıydı yoksa canlı bomba mı araştırılacak" dedi. Ünal Kaya ayrıca olay yerinde miting için toplananların olaya tepki gösterdiklerini ve gerilim yaşandığını belirtti. Kaya pankartların sedye olarak kullanılarak yaralıların taşındığını, emniyet görevlilerinin tepkiler nedeniyle olay yerine fazla girmediğini, yaralıları taşıma işini daha çok sağlık görevlilerinin yaptığını ifade etti.

TERTİP KOMİTESİ: ALANDAN AYRILACAĞIZ

Miting tertip komitesi patlamanın ardından şu açıklamayı yaptı: "Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız." CNNTürk'e konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise kendilerine yakın bir yerde ardı ardına iki patlama olduğunu ifade ederek çok sayıda yaralı olduğunu ve ölüler bulunduğu yönünde de bilgiler aldıklarını ancak sayı veremeyeceğini belirtti.