Gündem
17 Şub 2016 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Ankara'da askeri servis otobüslerine bomba yüklü araçla saldırı; 28 ölü, 61 yaralı var!

Patlamanın TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı arasında olduğu ileri sürüldü

Ankara, 10 Ekim 2015'te 103 kişinin hayatına mal olan IŞİD saldırısından yaklaşık 4,5 ay sonra TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bulunduğu bölgede yeni bir bombalı saldırıya sahne oldu. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın da yanıbaşındaki Devlet Mahallesi'nde askeri lojmanların bulunduğu bölgede 18:32 sıralarında askeri servis otobüslerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk açıklamaya göre, saldırıda 28 askeri personel hayatını kaybetti, en az 61 kişi yaralandı. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Yangın da çıkan bölgede birinin bomba yüklü olduğu tahmin edilen dört aracı soğutma çalışmalarının ardından güvenlik güçleri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı inceleme başlattı. Saldırıda yaralananlar, 20 ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Saldırının ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi düzenleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının ardından Brüksel ziyaretini iptal etti.

Saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ünal Kaya, şöyle konuştu:

"Ankara’daki patlamanın servis aracına yönelik olduğu bildiriliyor.  Servis otobüsünün yanmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. TBMM buradan 3-4 kilometre uzaklıkta. Yaralılara müdahale çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri yeni müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına başlanıldı. Patlama, askeri lojmanların bulunduğu bölgede oldu, yaralananlardan bazıları kendileri hastaneye gitti. İki servis aracının aynı anda yanmaya başlaması saldırı ihtimallerini güçlendiriyor. Patlamanın meydana geldiği yer, Emekli general ve amirallerin bulunduğu lojmanın tam karşısında bulunuyor."

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, patlama sorularına ilişkin verdiği cevapta ise, “Bana bazı bilgiler geldi, bakacağız” ifadelerini kullandı.