Gündem
23 Eyl 2013 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ANKARA'DA AJANDA PANİĞİ! OPERASYON KİMLERE SIÇRAYACAK?

Operasyonla ilgili teknik takip devam ederken, bilgilerin basın sızması hükümette de büyük sıkıntıya yol açtı.

Askeri Casusluk davasında yer alan listeler nedeniyle zor günler geçiren Ankara bürokratlarına bir darbe de “böcek çetesinden” geldi. Böcek çetesinin lideri olarak nitelendirilen Azime D.’nin ajandasında bazı bürokratların isimleri çıktı. Ajandada bürokratlarla ilgili özel bilgilerin yer alması dikkat çekti. Bu bilgilerin yayılması üzerine Ankara’da “ajanda” korkusu başladı.
 
SORUŞTURMA ÖNE ALINDI
 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma yaklaşık sekiz ay önce Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı’ndan gelen şikayet üzerine başladı. Operasyonla ilgili bilgilerin toplanmasının ardından yaklaşık altı ay önce de çete üyeleriyle ilgili teknik takip başlatıldı. Teknik takipte önemli deliller elde edildi. Ancak henüz üyelerin tamamına ulaşılmadı. Çeteye yönelik iki ay sonra operasyon yapılması planlanıyordu. Ancak, konuyla ilgili haberlerin basında yer alması nedeniyle operasyon öne alındı.
 
KÖSTEBEK ARAŞTIRILIYOR
 
Taraf gazetesinin haberine göre; operasyonla ilgili teknik takip devam ederken, bilgilerin basın sızması hükümette de büyük sıkıntıya yol açtı. Özellikle, çete üyelerinin AKP’nin kurucuları olarak nitelendirilmesi hükümette büyük rahatsızlığa yol açtı. Operasyon bilgisinin “hükümete” ve “operasyona” zarar vermek isteyen birileri tarafından bilinçli olarak sızdırıldığı düşünülüyor. Bunun için de köstebek araştırması yapılıyor.
 
AJANDA ANKARA’YI KARIŞTIRDI
 
Öte yandan, bürokratların odalarına böcek yerleştirdiği belirlenen reklam ajansı sahibi Azime D.’nin ajandası Ankara’yı karıştırdı. Operasyonda ele geçirien ajanda da bazı bürokratların isimleri ve isimlerle birlikte özel hayatlarıyla ilgili notlar çıktı. Savcılık, mağdur bürokratlara ulaşarak, çete üyelerini tanıyıp tanımadıklarını araştırmayı planlıyor. Ancak bu durum bürokratları tedirgin etti. Askeri Casusluk dosyasındaki belgeler nedeniyle haklarında soruşturma açılan bürokratlar, ikinci bir fişleme skandalı ile karşı karşıya kalmaktan korkuyor.