Gündem
10 Mar 2014 22:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Ankara'da afiş krizi: Bu afişleri kim hazırlattı?

Ankara'da Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün'ün zafer işareti yaparken görüldüğü afişler krize neden oldu. Afişleri kimin hazırlattığı belirsizliğini koruyor.

Yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız şu günlerde ilginç gelişmeler de yaşanmaya başladı. Ankara'da ortaya çıkan afişler ortalığı karıştırdı. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve CHP adına hazırlanan afişlerin kim tarafından hazırlandığı bilinmiyor.

Afişlerde MHP kökenli olduğu bilinen Mansur Yavaş'ın fotoğrafı ile, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün resimleri yan yana yer alıyor. "Birlikte yöneteceğiz" yazısının bulunduğu afişlerin altında ise "Oylar CHP'ye" yazıyor.  Fotoğraftaki her iki isim de zafer işareti yaparken görülüyor.

Aygün'ün Kürt sorunu ile ilgili radikal çıkışları biliniyor. İki fotoğrafın yan yana konulma sebebinin Mansur Yavaş'a oy vermeyi düşünen milliyetçi kesimi vazgeçirmek olduğu iddia ediliyor.

Daha önce de Mansur Yavaş adına adına köprü ve otobüs duraklara asılan ve üzerinde “ODTÜ'ye söz veriyoruz, Mansur Yavaş seçilince bu yolu kapatacak. CHP Gençlik İl Örgütü” yazan afişler krize neden olmuştu. Bu pankartların kısa sürede CHP ve Mansur Yavaş’a ait olmadığı anlaşılmıştı.