Gündem
15 Kas 2022 21:42 Son Güncelleme: 15 Kas 2022 21:44

Ankara'da 5 Afgan'ın katledilmesinde yeni gelişme

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Afganistan uyruklu 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Savcılık, 5 kişinin Türkiye’de oldukları zaman aralığında ilişki kurdukları kişilerin tespiti için HTS kayıtlarını incelemeye aldı, evde bulunan telefonlar incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde geçen günlerde Afganistan uyruklu 5 kişinin cesetleri bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, öldürülen 5 kişiyi tanıyan 2 kişinin ifadesine başvuruldu. İfadeler sonucu aynı evde kalan ve olay sonrası bulunamayan Afgan uyruklu şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılık, 5 kişinin Türkiye’de bulundukları zaman aralığında ilişki kurdukları kişilerin tespiti için HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Bu kapsamda evde bulunan telefonlar, incelenmek üzere emniyet kriminal laboratuvarına gönderildi.

İNCELEME TİTİZLİKLE SÜRÜYOR

Cinayetlerin bir kişi mi yoksa birden fazla kişi tarafından mı işlendiği konusunda çalışmalar sürerken, evde bulunan tüm delici ve kesici aletler ile ölen kişilere ait eşyalar da detaylı inceleme yapılması için kriminal laboratuvarına gönderildi. Aynı zamanda çevre civardaki mobese kayıtları da kayıt altına alındı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Cinayetlerin aydınlatılması için çalışmaların titizlikle sürdüğü, savcılığın talimatıyla olay aydınlatılana kadar Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda aynı kişilerin görev yapacağı özel ekibin kurulduğu da belirtildi.