Eğitim
19 Tem 2023 10:24 Son Güncelleme: 19 Tem 2023 10:24

Ankara Üniversitesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Ankara Üniversitesi'nin üyesi olduğu TÜHİS ile TEZKOP arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'nın (TÜHİS) Çankaya'daki Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza törenine Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu, Türkiye Kooparatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZKOP) Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, Ziraat Fakültesi Sekreteri Adnan Akdeniz, Ziraat Fakültesi Personel Müdürü Esen Üstünel, TÖMER temsilcisi Oya Işık, Sözleşmeli Personel Birimi Ali Elçuk, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, Ankara Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ömer Kalkan ile diğer yetkililer katıldı.

Törende söz alan Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu, üniversite çalışanlarının haklarının korunması ve yaşam refahlarının artırılmasını Ankara Üniversite olarak çok değerli bulduklarını belirterek, "Amacımız, işyerlerimizdeki düzenli ve verimli çalışmayı sağlayarak, üretimi artırmak ve işveren ve işçilerimizin hak ve menfaatlerini temin etmek. Üniversitemizin büro, ticaret, eğitim ve güzel sanatlar işkolu çalışanlarımızın ekonomik koşullarını iyileştirmek ve refahlarını artırmak için, taraflar adına buradayız. Karşılıklı iyi niyet, güvenle iş barışını sağlamış bulunuyoruz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi'nin büro ticaret, eğitim ve güzel sanatlar işkolundan olmak üzere 823'ü sendikalı, toplamda 786 çalışanı kapsayan Ankara Üniversitesi'nin üyesi olduğu TÜHİS ile TEZKOP arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Konuşmaların ardından TEZKOP Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, ile Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Soylu arasında toplu iş sözleşmesinin imzaları atılarak, hatıra fotoğrafı çekildi.