Gündem
03 Tem 2022 21:19 Son Güncelleme: 03 Tem 2022 21:37

Ankara Üniversitesi öğrencileri İstanbul'u karış karış gezdi, boğaz havası aldı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca düzenlenen İstanbul gezisinde, Ankara Üniversitesi öğrencileri, Valide Sultan gemisiyle boğaz havası aldılar. Ayrıca öğrenciler İstanbul'un tarihi mekanlarını gezme fırsatı da buldular.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın düzenlediği İstanbul gezisi tamamlandı.
Günübirlik gerçekleşen gezide, Ankara Üniversiteliler İstanbul’un tarihi mekanlarını ve semtlerini gezme imkânı bulurken Valide Sultan Gemisi’yle de boğaz havası aldı.

VALİDE SULTAN'LA BOĞAZ HAVASI

Gezi ilk olarak Üsküdar Belediyesi’ne ait Valide Sultan Gemisi’yle başladı. Üsküdar Sahilinde başlayan gezide, Ankara Üniversiteliler Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Camii, Galatasaray Üniversitesi, Ortaköy Camii gibi tarihi mekânların hikayelerini rehber eşliğinde boğaz turu atarak öğrenmiş oldu.

Gezide konuşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Hakkı Ener Elçi, İstanbul’un ihtişamından söz ederek “hani bir söz vardır ya ‘görüyorsunuz anlatmaya gerek yok’ diye, bu gezi de gördüğümüz manzara da tam olarak böyle” ifadelerini kullandı.

AYASOFYA, SULTAN AHMET, SÜLEYMANİYE VE ORTAKÖY

Boğaz turunun ardından tarihi ve turistik açıdan son derece önemli öneme sahip Ayasofya’yı, Sultan Ahmet’i gezen Ankara Üniversiteliler ardından Süleymaniye’yi ziyaret ederek Tarihi Yarımada’da uzunca vakit geçirdi. Taksim Meydanında akşam gezintisi yapan öğrenciler Ortaköy’e geçti. Ortaköy’ün tarihinin ve estetiğinin tadını çıkaran öğrenciler çok sayıda fotoğrafla anı ölümsüzleştirdi.