Medya
02 Ağu 2010 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

''ANKARA TEMSİLCİSİ KADIN OLAN TEK GAZETE AKŞAM''

Akşam Gazetesi Genel yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya yeni Ankara Temsilcisi Çiğdem Toker'i nasıl övdü?

Kadının ’Yanıt’ı... ’Engelleri aşma’ gücü...

Kadının ’Yanıt’ı... ’Engelleri aşma’ gücü...
Çalıştım, çalıştım, çalıştım... Başka hiçbir şey yapmadım. Bu birincilik benim emeğimin karşılığı.’
Elindeki Türk bayrağını defalarca öpen, stadyumda ’gurur turu’ atan, mutluluktan adeta çılgına dönmüş bir Türk kadınının ’zafer sözleri’ bunlar.
Nevin Yanıt, Türk atletizminin en büyük başarısına imza attı.
100 metre engellide Avrupa Şampiyonluğu’ndan bahsediyorsak, sadece atletizmin değil, Türk sporunun da zirve noktasındayız demektir.
Ekranda ’bireysel sporların belki de en zoru’ olan engelli yarışında bir Türk kızının o muhteşem başarısını gururla izlerken, bakın biz de AKŞAM Gazetesi olarak nasıl bir karara imza attık...
Ankara temsilciliği görevimize bir kadın gazeteciyi, Çiğdem Toker’i getirdik.
Şu anda gazeteler içinde kadın Ankara temsilcisi olan tek gazete AKŞAM...
En çok kadın yazara sahip gazeteniz şimdi bu şöhretini daha da güçlendiriyor. AKŞAM’ın yazı işleri kadrosunun da kadın ağırlıklı olduğunu hatırlatayım.  
ANKARA GAZETECİLİĞİNİN ALTIN ÇAĞI
Türkiye çok kritik bir süreçte, gözler Ankara’da...
Referandum var, ardından seçim, hatta ufukta cumhurbaşkanlığı çekişmeleri...
Biz bu zorlu dönemde gazetemizin Ankara kalesini arkadaşımız Çiğdem Toker’e emanet ettik.
Çiğdem, çok ama çok başarılı bir muhabirlik kariyerinden geliyor.
Bürokraside, özellikle ekonomi çevrelerinde saygın bir isme sahip. Etik gazeteciliğin önemli temsilcilerinden.
Hürriyet yıllarında ’dosyalı’ haberciliği, ’yolsuzluk’ konulu manşetleri ve ’güvenilir’ haber bağlantılarıyla haklı bir şöhret edindi.
Kendisi, tıpkı bizler gibi ’muhabir ruhu’ taşıdığı için, detaycılığı ve titizliğiyle AKŞAM’ın ’haber odaklı gazeteciliğine’ büyük katkı sağlayacak.
Çiğdem, hukuk diploması ile taçlandırdığı çok iyi bir eğitime ve birikime sahip. Biliyor musunuz, hem annesi hem babası öğretmen. Sanırım bu bilgi bile tek başına onun kişilik özelliklerinin kaynağı hakkında ipucu verecektir. Bir not daha, bunu çok önemsiyorum; Çiğdem parlak kariyerini yaparken üç çocuk dünyaya getirdi.
Hayatına anlam katan zengin bir iç dünyasına sahip. Çiğdem’i anlatmaya devam edebilirim ama bunu yaparsam bana kırılır diye korkarım. Bırakalım, bundan sonra siz nasıl olsa onu Ankara büronun başarılarıyla tanıyacaksınız.
BİRLEŞENLER BAŞARIR
Çiğdem Toker şimdi Ankara büromuzun başında. O büro, çok değerli Ersin Bal’ın haber müdürlüğü tecrübesi altında sayısız özel haber ve gündem belirleyen manşetleriyle tanındı.
Her bir arkadaşım çok kıymetlidir. Yeni dönemde Çiğdem de çok şanslı, arkadaşlarım da...
Evet, Nevin Yanıt’la gururlanırken, biz de AKŞAM ailesi olarak işte böyle güzel bir gelişmenin içindeyiz. Kadınların zor koşullara tahammül edebilme ve tüm engellere rağmen zafere ulaşma konusunda çok daha başarılı olduğunu sayısız örnekle biliyoruz.
Dünya Kupası sınavından tam puanla ayrılan Güney Afrika’nın turnuva sonrası bütün dünyada yayımlanan reklamlarında ’İnsanlar birleşince başarabilirler’ sloganı kullanılıyor. Ne kadar da doğru... Birleşenler başarırlar.

İsmail Küçükkaya /Akşam