Gündem
25 Ara 2022 10:44 Son Güncelleme: 25 Ara 2022 10:49

Ankara Müftüsü’nden garip fetva: “Zebra ve çekirge eti helal” dedi

Helal olan kara hayvanları ile ilgili Ankara Müftüsü Hasan Çınar'dan çok konuşulacak bir fetva geldi. Türkiye'de sadece hayvanat bahçesinde bulunan, etinin satışının yapılmadığı zebrayı da 'etinin yenmesi helal' hayvanlar arasında gösterdi.

Helal olan kara hayvanları ile ilgili Ankara Müftüsü Hasan Çınar'dan çok konuşulacak bir fetva geldi. Çınar, Türkiye'de sadece hayvanat bahçesinde bulunan, etinin satışının yapılmadığı zebrayı da 'etinin yenmesi helal' hayvanlar arasında gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre AKP milletvekili aday adayı da olan Ankara Mütfüsü Hasan Çınar, eti helal olan kara hayvanları ile ilgili bir fetva verdi. ABD'de kilosu ortalama 4 bin liraya satılan, Türkiye'de ise sadece hayvanat bahçesinde bulunan zebra da bu listedeydi.

Çınar, helal olan kara hayvanları olarak, koyun, keçi, deve, bağırtlak kuşu, dağ keçisi, ceylan, zebra ve çekirge gibi hayvanları gösterdi. Çınar'ın 'helal' olarak ifade ettiği zebra eti Türkiye'de satılmıyor.

Hatta ABD'de bile satışa çıkmasından sonra konu dünya genelinde de tartışılmıştı. Zebraların bazı türleri tükendi, bazı türleri de nesli tükenme tehlikesi olan hayvanlar listesinde.