Polemik & Kulis
21 Mayıs 2021 07:45 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2021 07:49

Ankara kulisleri bunu konuşuyor! Erdoğan ve Bahçeli, Soylu'ya destek veriyor mu?

Kulislerde, Sedat Peker'in iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevden almayacağı konuşuluyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir süredir organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “destek veriyor.”

Erdoğan’ın “Soylu’yu görevden almayacağı ve istifasını istemeyeceğinin” altı çizilirken, bu tutumun en önemli nedenlerinden birinin “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve İçişleri Bakanlığı’nın PKK, YPG ve PYD terör örgütleriyle ilgili hedefini Kandil’e çevirmesi” ve “Soylu’nun görevden alınması durumunda bu operasyonların tehlikeye gireceğinin olduğu” belirtiliyor.

Erdoğan’ın Soylu’yu görevden almak istememesinin bir diğer nedeninin de “mafyanın eline koz vermek istememesi olduğuna” dikkat çekiliyor. İktidar kanadı, “Soylu’ya kumpas kurulduğunu” düşünürken, muhalefet ise “Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını” talep ediyor. Ancak iktidar blokunun Meclis’te Soylu ile ilgili kurulacak bir araştırma komisyonuna da “izin vermeyeceğinin” altı çiziliyor.