Polemik & Kulis
02 Kas 2021 12:29 Son Güncelleme: 02 Kas 2021 13:13

ANKA’da üst düzey ayrılık depremi! Muhabirlerin de istifası bekleniyor...

Anka Ajansı’nda üst düzey istifa şoku yaşandı. Söz konusu vedanın ardından 100 üzerindeki Anadolu muhabirinin de istifa edeceği konuşuluyor.

Mart ayı başında, Anka Ajansı’nda Yurt Haber Müdürü olarak göreve başlayan Oğuz Uçar, istifa kararı aldı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan 42 yıllık gazeteci Uçar’ın vedasının ardından 100 üzerindeki Anadolu muhabirlerinin de istifa edeceği ifade ediliyor.

OĞUZ UÇAR KİMDİR?

Gazetecilik mesleğine 1979 yılı başında Son Havadis’te başladı.1981 yılının Mayıs ayında Hürriyet Haber Ajansı’nda Bolu Muhabiri oldu.1986 yılında profesyonel kadroya alınarak, o yıl kurulan hha Bolu Bürosu’nda Şef olarak görevlendirildi.
1988 yılında Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş çalışmalarında aktif rol oynadı ve ilk Genel Kurul’da Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi. 1989 yılında Hürriyet Gazetesi’nin Haberler Müdürü Hasan Yılmaer’in teklifi ve o günkü Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in yazılı onayı ile İstanbul İstihbarat Servisinde Polis Muhabiri olarak göreve başladı.1991 yılında Bolu’ya geri döndü ve hha bürosuna tekrar Şef olarak atandı. 
Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin 1, 3, 4, 5 ve 6’ncı Olağan Genel Kurullarında üst üste 5 dönem  Başkan seçildi.Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda görev alarak adını Kurucu Başkanlar Konseyi’ne yazdırdı. 
1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı’nın, Mil-Ha ile birleşerek Doğan Haber Ajansı ismini almasından sonra DHA Bolu Büro şefi olarak yoluna devam etti.
2001 yılının Kasım ayında emekliye ayrılarak, Bolu Gazetecilik Matbaacılık Limited Şirketi’ni kurdu. “BOLU” adında haftalık gazete yayınlamaya başladı. Bir süre TRT Bolu Muhabirliğini üstlenerek, bölgeden canlı bağlantılara katıldı. 
Hürriyet gazetesinden sonra Dünya Gazetesine geçerek burada Bölgeler Koordinatörlüğü yapan hha eski Genel Müdürü Hasan Yılmaer tarafından, bu gazetenin Bolu Düzce Bölge Temsilciliği’ne getirildi. 
11 Eylül 2007 tarihinde “Özel Haber Muhabiri” olarak göreve başladığı İHA’dan (İhlas Haber Ajansı) ayrılarak, deneyimli televizyoncu Gülgün Feyman'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı BengüTürk Tv’de ana haber öncesi “Tam Saati” adında aktüel haber programını hazırlayarak sundu. Cem Tv’de Haber Müdürü, Uzay Tv’de Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 
Uçar, 2008 yılının Temmuz ayında Ciner Yayın Holding’de Kanal 1 Televizyonunun Yurt Haber Şefi olarak görev aldı. AHT’nin(Ajans Haber Türk) ilk kuruluşunda Yurt Haberler Şefi olarak Görüntülü Haber Servisini yönetti. 

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" DİYEREK BAŞLAMIŞTI 

Oğuz Uçar, bir internet sitesinde kaleme aldığı köşe yazısında Anka’daki görevinden bahsetmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ajans yönetimi, bu mesleğe 42 yılını vermiş bir gazeteci olarak Yurt Haber Müdürlüğü'nü bana verdi. Ben de, ilk günün heyecanı ve aşkı ile 81 İlde, 973 ilçede var olabilmek adına çalışmaya başladım.

Şimdi ülkesini, devletini, bayrağını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü seven, özgür gazetecilik yapmayı özleyen arkadaşlarla buluşuyoruz. Çok yakında ANKA logosunu televizyon ekranlarında daha çok görecek, gazete sayfalarında bizim haberlerimizi okuyacaksınız.

Kim ne derse desin Türk Milleti, her şeyin en iyisine layık!

Onun için "Her şey çok güzel olacak" inanın bana...”