Gündem
27 Mayıs 2011 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

ANKA HABER AJANSI 40 YAŞINDA

Bağımsız, objektif ve güvenilir habercilik anlayışını ilke edinen ANKA Haber Ajansı 40'ıncı yaşını kutluyor

ANKA Haber Ajansı bugün 40 yaşında. Gazeteci Altan Öymen'in 1972 yılında kurduğu ANKA Ajansı, haber yayınını tam 39 yıldır kesintisiz sürdürüyor. 12 Mart ara rejiminin ardından Türkiye'nin yaşadığı çalkantılı dönemde 1972 yılında kurulan ANKA'nın temel ilkeleri, özgür, bağımsız ve güvenilir bir habercilik anlayışına dayandırıldı.

26 yıl boyunca Müşerref Hekimoğlu tarafından yönetilen, dönemin en seçkin gazetecilerinin görev yaptığı ANKA Haber Ajansı, Türk basınının kesintisiz en uzun süre hizmet veren kuruluşları içinde yer alıyor. ANKA, Türk basın tarihinin, bu denli uzun süre bağımsız yaşayan tek özel haber ajansı özelliğine sahip olmasıyla dünyada da tanındı.

GAZETECİLİĞİN OKULU OLDU

Dünyadaki birçok ajans gibi ANKA da bir okul niteliği taşıyor. ANKA'da kuruluşundan günümüze 250'nin üzerinde haberci görev aldı. Ajans'ta çalışan ve yetişen pek çok isim, yazılı-görsel basında etkin görevler almaya devam ediyor. Çok sayıda önemli gazeteci yetiştiren ANKA, gazetecilik okulu olma niteliğini sürdürüyor. ANKA'nın yetiştirdiği birçok isim, halen Türk basınının kilit noktalarında genel yayın yönetmeni, başyazar, köşe yazarı, yönetici, temsilci başta olmak üzere gazeteciliğin çeşitli kademelerinde görevlerini yürütüyor.

Altan Öymen, Müşerref Hekimoğlu, Uğur Mumcu, Nuri Çolakoğlu, Zafer Mutlu, Hasan Cemal, Sevgi Soysal, Osman Arolat, Ali Polat, Derya Sazak, Vahap Munyar, Örsan Öymen, Abbas Güçlü, Teoman Erel, Uluç Gürkan, Yalçın Küçük, (Şehit) Adem Yavuz, Hikmet Bila, İsmet Solak, Füsun Özbilgen, Yazgülü Aldoğan, Yasemin Çongar, Cevat Taylan, Ahmet Tan, Kuvvet Başarır, Gül Önet, Nursel Gürdilek, Raşit Gürdilek, Ragıp Erten, Oktay Kurtböke, Dinç Tayanç, Jülide Gülizar, Ayşegül Dora, Varlık Özmenek, Metin Aksoy, Ahmet Kahraman, Vecdi Seviğ, Veli Özdemir, Alaattin Aktaş, Rahmi Yıldırım, Ahmet Abakay, Orhan Aysezen, Conxita Işık, Necmi Çelik ve Mümtaz İdil ANKA'da yetişen ya da bugünlere gelmesinde katkıda bulunan isimlerden sadece bazılarıdır.

39 YILIN TANIĞI

ANKA, temel haber servisinin yanı sıra, 37 yıldır Günlük Ekonomi Bülteni ve 32 yıldır haftalık İngilizce ANKA Review'in yayımını başarıyla sürdürüyor. Yerli ve yabancı araştırmacılar için haber ve veri arşivi önemli bir başvuru kaynağına dönüşen ANKA Ajansı 39 yıllık sürecin altı yılını Altan Öymen, 26 yıllık bölümünü de 2004 yılında kaybettiğimiz Müşerref Hekimoğlu yönetiminde tamamlayarak bugüne ulaştı. ANKA, yerli ve yabancı basın kuruluşları, gazete, televizyon ve radyolara verdiği hizmetin yanı sıra son yıllarda artık vazgeçilmez bir noktaya ulaşan internet medyasında veri ve haber akışıyla lider konuma yerleşti. ANKA Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm yerel radyo, televizyon ve gazetelere de ücretsiz haber desteği sağlıyor. ANKA, hizmet kalitesini her geçen gün geliştirerek Türkiye'de ve dünyada öncü haber ajansları arasındaki yerini almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin özgür ve bağımsız tek haber ajansı ANKA, Günlük Haber Servisi, Günlük İngilizce Haber Servisi, Günlük Ekonomi Bülteni ve Haftalık İngilizce Ekonomi, Finans ve Politika Dergisi ANKA Review yayınlarının yanı sıra Fotoğraf Servisi'ni de hizmet alanları arasına katmaya hazırlanıyor.

İNTERNET MEDYASI

Teknolojinin gelişimiyle internetin günlük hayatta daha fazla kullanılması, okurların habere hızlı ulaşımında tercih noktası olmuştur. ANKA, yayına yeni başlayan ve halen yayın hayatını sürdüren internet medyasına sağladığı ücretsiz destekle, bu alanda hizmet veren kuruluşların yüzde 99'una ulaşıyor.

YEREL MEDYAYA

ANKA, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyan Genel Müdürlüğü ile imzalanan anlaşma doğrultusunda 800 bölgesel/yerel gazete, radyo ve televizyona haber desteği vererek, bu alanda geniş bir ağa sahip. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin köklü haber ajansı Türk Ajansı Kıbrıs(TAK), imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ANKA'nın güçlü çözüm ortakları arasına katıldı. Bu işbirliği çerçevesinde Kıbrıs'taki gelişmeler, ANKA'nın abonelerine en hızlı şekilde ulaşıyor.

"ANKA TARİHE NOT DÜŞMEYE DEVAM EDECEKTİR"

ANKA Haber Ajansı Genel Müdür Vekili Nuri Sefa Erdem, ANKA'nın 40. yaşı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti: "Habercilikte; özgür, bağımsız, objektif duruşun tek temsilcisi ANKA, bugün 40 yaşında. ANKA, Dünya'nın, bölgenin ve Türkiye'nin 40 yıllık tarihine özgür, bağımsız, objektif haberleriyle belirgin bir çizgi çizmiştir. Siyasal, sosyal ve ekonomik tüm krizlerde bile duruşundan ödün vermeyen ANKA, her türlü badireye rağmen, bilişim ve teknoloji çağında da özgür, bağımsız, objektif temel veri kaynağı olmanın kanıtıdır. ANKA nice 40 yıllar, bir gazetecilik okulu, özgür, bağımsız, objektif haberciliğin timsali olarak dünyada, bölgesinde ve Türkiye'de tarihe not düşmeye devam edecektir."

ABONELERDEN ALINAN GÜÇ

ANKA Ajansı, 39 yıllık yaşamını, bağımsız ve özgür haberciliğini sadece abonelerinden aldığı güç ve destekle sürdürüyor. Tüm abonelerimize ANKA Ajansı'na verdiği destek ve güçten dolayı teşekkür ediyoruz.


 

ETİKETLER
#anka haber ajansı