Gündem
13 Kas 2022 09:17 Son Güncelleme: 13 Kas 2022 09:19

Anıtkabir'deki 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganına suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84'üncü yılı kapsamında Anıtkabir'de düzenlenen törende “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganları atılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

ADD, Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde, Anıtkabir’deki resmî törenlerde bir grup kişinin, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganları atılması ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Anıtkabir Komutanlığı ilgili personelinin, “görevlerini kötüye kullandıklarının” iddia edildiği suç duyurusunda; “Tezahürat yapan kişileri tören alanına getiren ve yurttaşlar içeri alınmazken orada bulunmalarını sağlayan şahıslar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz” ifadeleri kullanıldı.

ADD, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Anıtkabir Komutanlığı’nın ilgili personeli hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde; “Sloganların içeriği önemsiz olup, tezahüratın yapıldığı yer ve zamanın önemi bulunmaktadır. Keza, kurucu liderin naaşının bulunduğu Anıtkabir’in herhangi bir yer olmadığı, ’10 Kasım’ tarihinin de herhangi bir tarih olmadığı herkesin malumudur” denildi.