Medya
03 Eki 2016 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Angelina ve Brad'e Urla'da villa yalanı! Gazeteciler bu oltaya nasıl geldi?

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, Angelina Jolie, Brad Pitt ve Ronaldo'nun Urla'dan villa aldıklarına dair haberlerin peşine düştü.

Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Hollywood yıldızları Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin Urla'dan ev aldıklarına dair haberlerin spekülasyon çıktığını belirtti. Bildirici, "Haberlerin kaynağı durumundaki Oya Paktaş’a iki kez e-posta göndermeme rağmen yanıt alamadım. Bölgeden emlakçılarla da konuştum. Jolie ve Pitt’in villa aldığı haberlerinin tamamen spekülasyon olduğunu söylemek yanlış olmaz. Peki iyi de gazeteciler nasıl geldi bu oltaya?" diye yazdı.

Faruk Bildirici'nin Hürriyet gazetesinin bugünkü (3 Ekim 2016) nüshasında yayımlanan 'Angelina Jolie neden gelmedi?' başlıklı yazısını şöyle:

URLA'da geçen yıl Angelina Jolie, Brad Pitt ve Ronaldo heyecanı vardı. Bu ünlü isimlerin İzmir'in güzel ilçesinde villa satın aldıkları, 2016 yazını yeni villalarında geçirecekleri haberleri yayılmıştı. İlçedeki villa fiyatları tırmanışa geçmiş, emlak satışları epeyce hareketlenmişti.

Peki nereden çıkmıştı bu haberler? Urlalı işadamı Mehmet Ünal, Anadolu Ajansı’na konuşmuş, İtalyan emlak şirketinin temsilcisi olduğu belirtilen Oya Paktaş açıklama yapmıştı. Ortada başka bir bilgi, belge yoktu.

Fakat Hürriyet, Posta, Sabah, Milliyet ile yerel medyada yayınlandı bu haberler. İlk haber, 30 Ekim 2015’te Sabah gazetesinde “Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir’den villa aldı” başlığını taşıyordu. Aynı gazetede 3 Kasım 2015’te de “Ronaldo da Urlalı oluyor” haberi çıktı. Ardından Anadolu Ajansı yazınca, 6 Kasım 2015’te Hürriyet internette “Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti Urlalıları heyecanlandırdı” haberi yayınlandı. Bu konuda başka haberler de yazıldı.

Dikkati çeken, Ronaldo ile ilgili karmaşaydı. Hürriyet’in haberinde Oya Paktaş, “Ronaldo’nun Urla’dan ev almasına ilişkin anlaşmanın hukuki sorunlar nedeniyle gerçekleşmediğini” söylüyordu. Ama bu haberden bir gün sonra Sabah’ta, iki gün sonra da Milliyet’te hâlâ “Ronaldo’nun Urlalı olduğu” yazılıyordu. Nedense ilgilileri bu haberleri yalanlamadı.

Aradan bir yıla yakın zaman geçti. Ne Angelina Jolie ve Brad Pitt görüntü Urla sahillerinde ne de Urla’dan villa aldıklarını doğrulayan bir gelişme oldu. Haberlerin kaynağı durumundaki Oya Paktaş’a iki kez e-posta göndermeme rağmen yanıt da alamadım. Bölgeden emlakçılarla da konuştum. Angelina Jolie ve Brad Pitt’in villa aldığı haberlerinin tamamen spekülasyon olduğunu söylemek yanlış olmaz. Peki iyi de gazeteciler nasıl geldi bu oltaya?