Gündem
24 Mar 2015 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Angelina Jolie yumurtalıklarını aldırdı

Hollywood'un ünlü oyuncusu Angelina Jolie kansere karşı önlem olarak yumurtalıklarını ve Fallop tüplerini aldırdı.

New York Times gazetesine bir yazı yazan Jolie, yumurtalık kanserine yakalanması olasılığını % 50 artıran bir gen taşıdığı için ameliyat olmaya karar verdiğini anlatıyor.

İki yıl önce annesini kanser yüzünden kaybetmiş olan Jolie, iki memesini birden aldırmıştı.
Jolie, "Bu tür kararları verebilmek kolay değil. Ama kontrolü ele almak ve herhangi bir sağlık sorunu ile doğrudan başetmek mümkün." diyor.

New York Times'da, Angelina Jolie Pitt imzasıyla yayımlanan "Bir ameliyatın güncesi" başlıklı yazısında, 39 yaşındaki oyuncu geçirdiği süreci anlatıyor; "Memenin alınmasından daha az karmaşık bir ameliyat. Ama etkileri çok daha büyük. Ameliyatı geçirem kadın zorunlu menopoza giriyor." dedi.

Film yönetmenliği de yapan ve BM'in temsilciliğini de yürüten Angelina Jolie, hormon tedavisi görecek.

Jolie'nin yaptırdığı kontroller yumurtalık kanserinin erken aşamalarına girmemiş olduğunu ancak yine de annesinin, anneannesinin ve teyzesinin ölümüne yol açan bu hastalığa yakalanma tehlikesi bulunduğunu ortaya koydu. Angelina Jolie, bu olasılıkları dikkate alarak yumurtalıklarını ve Fallop tüplerini aldırmayı kararlaştırdığını yazıyor.



'Korkulacak birşey yok'

"Doktorlarım, kadın yakınlarımda kanserin görülmesinden on yıl kadar önce, önlem olarak ameliyat olmamı tavsiye etti. Annemde yumurtalık kanseri bulunduğunda 49 yaşındaydı. Ben şimdi 39 yaşındayım. Hormon tedavisine rağmen artık menopoza girmiş oldum. Başka çocuğum olmayacak. Fiziksel olarak da bazı değişiklikler olmasını bekliyorum." diye yazan Angelina Jolie, "Ama ne olursa olsun rahat hissediyorum kendimi. Kuvvetli olduğumdan değil, bu, hayatın bir parçası olduğu için. Korkulacak birşey yok." dedi.

Oscar ödüllü yıldız, "Tüm riskleri ortadan kaldırmak mümkün değil. Benim kansere daha kolay yakalanabileceğim bir gerçek. Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için doğal yöntemleri araştırıyorum. Kadınlığımın farkındayım ve kendim ve ailem için bilinçli seçimler yapıyorum." diye yazdı.

Jolie, "Biliyorum ki çocuklarım, asla 'annemiz yumurtalık kanserinden öldü' demek durumunda kalmayacaklar." dedi.

Sinema oyuncusu Brad Pitt ile evli olan Angelina Jolie'nin, 3'ünü evlat edindiği 6 çocuğu var.