Gündem
03 Şub 2022 16:25 Son Güncelleme: 03 Şub 2022 16:27

Anayasa Mahkemesi'nden Öcalan kararı

Asrın Hukuk Bürosu, Abdullah Öcalan'ın da aralarında bulunduğu 4 hükümlünün avukat ve aileleriyle aylardır görüşemediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Asrın Hukuk Bürosu’nun İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde 10 aydır haber alamadıklarını belirterek Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için 24 Aralık’ta Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) 'tedbir talebiyle' yaptığı başvuru reddedildi. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Ferhat Çelik'in haberine göre   AYM'nin 12 Ocak’ta verdiği ret kararı 31 Ocak’ta avukatlara tebliğ edildi.

KARARDA NE DENDİ?
AYM'nin ret kararında, “Başvuru dosyasında yer alan bilgiler ve ceza infaz kurumu tarafından Anayasa Mahkemesine gönderilen bilgi ve belgelerle birlikte değerlendirildiğinde başvurucuların sağlık hizmetlerine erişim imkanına sahip oldukları, ziyaretçileriyle ve avukatlarıyla görüşmelerine kısıtlamalar getirildiği, ceza infaz kurumunda tutulma nedeniyle yaşamlarına ya da maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik ciddi bir tehlikenin ortaya çıktığına dair bilgi ya da bulgunun olmadığı anlaşılmıştır. Açıklamanın gerekçelerle başvurunun İçtüzük’ün 73. maddesinin (2) numaralı fıkrası uyarınca bölüme gönderilmesine yer olmadığına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.