Gündem
28 Oca 2013 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

ANADOLU GAZETE SAHİPLERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

BİK Anadolu gazete sahipleri temsilciliği seçimi Türkiye genelindeki gazetelerin temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

BİK Anadolu gazete sahipleri temsilciliği seçimi Ankara'da Türkiye genelindeki gazetelerin temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu gazete sahipleri temsilciliği seçimi yapıldı. Seçimde Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan 578 oy alarak güven tazelerken, Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı 566 oyla, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ise 559 oyla temsilci seçilen diğer isimler oldu.

Basın İlan Kurumu'nda Anadolu'daki bütün gazeteleri temsil edecek ve onların haklarını savunacak olan 3 ismin belirlenmesi için her iki yılda bir yapılan temsilcilik seçimleri önceki gün Ankara'da bulunan Rixos Otel'de yapıldı.

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilci seçimlerine İç Anadolu Bölgesi’nden Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kururlu Başkanı Mustafa Arslan ve Yusuf Gürbüz, Karadeniz Bölgesi’nden Şevket Erzen ve Kemal Özdilek, Marmara Bölgesi’nden Mehmet Nuri Kolaylı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden İbrahim Aslan aday oldu. Seçimde 1058 oy kullanılırken, 41 oy geçersiz sayıldı. Çarşaf listenin uygulandığı seçimde Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan 578, Mehmet Nuri Kolaylı 566, Şevket Erzen 559, Yusuf Gürbüz 423, Kemal Özdilek 442 ve İbrahim Aslan 450 oy aldı.

Türkiye genelinde binlerce gazetenin sahibi ve temsilcisinin katıldığı seçimde iki dönemdir Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciği görevini yürüten ve bir dönemdir de Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yapan Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, katılımcıların büyük çoğunluğunun oyunu alarak yeniden temsilci seçildi ve güven tazelemiş oldu.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı seçime Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da katıldı.

Divan kurulunun belirlenmesinin ardından adayların kısa özgeçmişleri gösterimi yapıldı. Sonrasında ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya birer konuşma yaptı.

Anadolu basınının gücünü herkese gösterelim

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu basınının önemine vurgu yaptığı konuşmasında, her fırsatta yerel demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak belirtilen yerel gazetelerin her dönem için var ve güçlü olması gerektiğine dikkat çekti.

“Anadolu basını var olduğu sürece biz de varız” diyen Mehmet Atalay, “Siz Anadolu gazetelerinden aldığımız güçle birlikte daha büyük başarılara imza atıyoruz. Bu seçim de bize farklı bir güç katıyor. Bundan sonra atacağımız güçlü adımlarda birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Sorunlarımızı kavgayla değil, kardeşçe ve barış içerisinde çözmeliyiz. Kavgalar hiçbir zaman çözüm değildir. Bir ailenin fertleri gibi biraraya gelip sorunlarımıza çözüm bulalım, Anadolu basınının gücünü herkese gösterelim” dedi.

Anadolu'nun güçlenmesinde Anadolu basınının emeği büyük

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da, Anadolu gazetelerinin Anadolu'nun güçlenmesinde, yeşermesinde ve kendisini göstermesinde çok büyük bir emeğe sahip olduğunu dile getirerek, basın camiasına yakışan, örnek bir seçime imza atılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Bu seçimin, Türkiye genelindeki gazetelerin katılımının sağlandığı en geniş çaplı seçim olduğuna işaret eden Murat Karakaya, “Bundan önceki seçimlerde Anadolu gazeteleri birlikteliğin, özverinin ve azmin en güzel örneklerini sergilemişti. Bu seçimde de bu birlikteliğin kendisini göstereceğine inanıyorum. Seçim inşallah Anadolu gazeteleri adına ve camiamız adına hayırla sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği seçiminde oyların sayılmasının ardından çıkan sonuçlar ise şu şekilde oldu:

MUSTAFA ARSLAN: 578
MEHMET NURİ KOLAYLI: 566
ŞEVKET ERZEN: 559
YUSUF GÜRBÜZ: 423
KEMAL ÖZDİLEK: 442
İBRAHİM ASLAN:450

Seçimi kazanan Anadolu gazete sahipleri temsilcisi Mustafa Arslan, yaptığı konuşmada, Anadolu basınının yükseldiğini söyledi.

Arslan, “Bugün salonda bugün gördüğümüz manzara Anadolu basınının yükselişinin manzarasıdır. Anadolu yükseliyor bunu görüyoruz ve bu yükselmenin simgelerinden bir tanesi de bu seçimdi. Bu seçimde hem Anadolu hem de Türkiye kazandı. Bundan önceki dönemlerde ilk hedefimiz olan Anadolu basınını daha ileriye götürme çabamız, bundan sonraki süreçte de devam edecek.  İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli basın sisteminin yerine Anadolu basını merkezli basın olacak” dedi.

Arslan, hiçbir şeyin bitmediğini, her şeyin yeni başladığını ifade etti.

Mehmet Nuri Kolaylı da, önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki dönem de çalışacaklarını ifade etti.

Kolaylı, “Mustafa Arslan ile bu ikinci dönemimiz olacak. İkinci dönemde İnşaallah devam edeceğiz. Bu seçimden önceki seçime göre daha güçlü çıktık. Güç birliği ile çalışacağız. Daha iyi işler başaracağız” diye konuştu.

Şevket Erzen ise, seçimden güçlü bir şekilde çıkıldığını, bu gücün arkasında güç birliğinin olduğunu ve salonda Anadolu'nun heyecanının yaşandığını dile getirdi.