Gündem
17 Mayıs 2014 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Anadolu Ajansı'nın Soma açıklaması ortalığı karıştırdı; Ölü sayısı 483

Anadolu Ajansı, Soma'daki ölü sayısını 483 olarak açıkladı, ortalık karıştı

Anadolu Ajansı,Soma'da hayatını kaybedenlerin sayısını 483 olarak açıkladı twitter'da ortalık karıştı. Ajans, duyurduğu 483 sayısını kısa sürede düzeltti ve şehit sayısını 283 olarak açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da hayatını kaybedenlerin tam listesinin AFAD tarafından yayınlanacağını duyurdu. Yıldız, maden ocağında ulaşmaya çalıştıkları işçi sayısını 18 olarak açıklarken, ocakta mahsur işçi sayısının yüzlerce olduğu iddialarını ise yalanladı.

AA'DAN SKANDAL

Bakan Yıldız'ın bu açıklamasının hemen ardından yayınladığı haberinde, Soma'da hayatını kaybeden işçi sayısını 483 olarak duyurdu ve listeyi yayınladı. Yanlışlığın farkedilmesinin ardından Anadolu Ajansı haberi sildi ve düzeltme yayınlayarak, "Soma'daki maden faciası başlıklı haberimizin girişinde 283 olması gereken rakam sehven 483 olarak yazılmıştır." ifadesini kullandı.

TWİTTER'DA ORTALIK KARIŞTI

Anadolu Ajansı'nın sehven duyurduğu 483 rakamı sosyal medyayı da karıştırdı. Twitter'da onlarca kullanıcı, ajansın hatasına tepki gösterirken haberin ekran görüntüsünü yayınladı.