Gündem
06 Oca 2013 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:36

ANADOLU AJANSI'NIN KAMPINDA NELER KONUŞULDU?

Anadolu Ajansı Yıllık Değerlendirme ve 2013 Planlama Toplantısı, Kızılcahamam'da yapıldı.

Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde dün başlayan değerlendirme ve planlama toplantısına, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, genel müdür yardımcıları, birim yöneticileri ile başmuhabirler katıldı.

Toplantının ilk gününde, geçen yıla ilişkin faaliyet raporlarını sunan birim yöneticileri, kampın ikinci ve son gününde 2013 yılına ilişkin hedeflerini anlattı.

AA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Refik Korkusuz'un, "İş Hukuku Açısından Uluslararası Ajans Olmak" başlıklı sunum yaptığı toplantıda, Türkiye Haber Yayınları Yönetmeni Ömer Ekşi, 2013 yılı hedeflerini paylaştı.

Ekşi, AA'nın 100. yıl hedefini gerçekleştirmek amacıyla 2013 yılında da tüm personelin var gücüyle çalışacağını belirterek, "Bunun için eksik yönlerimizi tamamlamak zorundayız ve hedefleri yakalamak için koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Haber Yayınları Yönetmenliği olarak geçen yıl abonelere günlük ortalama 49'u özel 481 haber, 688 fotoğraf ve 146 görüntü servis edildiğini bildiren Ekşi, bu yıl da günlük 63'ü özel 563 haber, bin 133 fotoğraf ve 170 görüntü sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Uluslararası haber ajansı hedefi

Bu yıl AA'nın görüntü, fotoğraf ve haberlerde kaliteyi daha da artıracağını ifade eden Ekşi, "Bir kamu ajansının uluslararası bir haber ajansına dönüşebileceğini, öncelikle görüntü, fotoğraf ve habere yönelik algı ve zihinlerimizi evrenselleştirerek herkese göstermeliyiz" diye konuştu.

Ortadoğu'da bir numaralı ajans

Arapça Haberler Koordinatörü Turan Kışlakçı da yeni kurulan Arapça biriminin geçen yıl günlük 100 olan ortalama haber sayısını bu yıl 200'e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Kışlakçı, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bir numaralı, tarafsız, güvenilir, hızlı, vazgeçilmez ajans olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dış Haberler Editör Vekili Yusuf Kaya ise 2013 yılında Türkçe haberlerde niteliği daha da artıracaklarını, yabancı dillerdeki haberlerde de hem nitelik hem de niceliğe önem vereceklerini dile getirdi. Kaya, abonelere daha fazla ülkeden daha fazla haber, fotoğraf ve görüntü servis edeceklerini dile getirerek, 2012'de 105 olan günlük haber sayısını bu yıl 115'e çıkaracaklarını anlattı.

Küresel oyuncu hedefi

Pazarlama Direktörü Çağatay Çulcuoğlu, AA'nın küresel bir oyuncu olma hedefi bulunduğunu, başta Ortadoğu ve Balkanlar olmak üzere uluslararası piyasalarda, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında önemli açılımlar yapacaklarını söyledi.

AA'nın, medya ve dijital ortamlarda geliştireceği yeni ürünlerle medya dışı sektörlerde de büyüme hedeflerinden söz eden Çulcuoğlu, "Finans terminali, AA'nın Türkiye'de finans piyasalarına hitap eden stratejik bir uygulama olarak 2013 yılında çok sayıda kullanıcıya ulaşacağı veri, haber ve gerçek zamanlı bilgi ortamı olacaktır" dedi.

Finans Direktörü Ural Yeşil, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Mücahit Soykan, Bilgi Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka, Haber Akademisi Koordinatörü Fehmi Çalmuk, Hukuk Müşaviri Zeki Arıtürk ve Kurumsal İletişim Müdürü Nevzat Demirkol da sorumluluk alanlarına ilişkin planlarını sundu.

Toplantı aile ortamında yapıldı

Programın kapanışında konuşan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, iki gün süren ve aile ortamında yapılan toplantıların faydalı olduğuna işaret etti.

Öztürk, "2013'te ne yapacağını daha iyi bilen bir Ajans olacağız. Bu kadar yeni yöneticinin olduğu Ajans'ta, geçen yıl bu kadar yüksek performans sağlanmasını son derece başarılı görüyorum. Bundan sonraki hedefimiz, hataları en aza indirmek olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından AA yöneticileri toplu fotoğraf çektirdi.