Gündem
01 Tem 2013 15:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

ANADOLU AJANSI'NIN BÜRO ATAĞI DEVAM EDİYOR!

Anadolu Ajansı'nın, Orta Doğu ve Afrika Direktörlüğü'ne bağlı Tunus bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Dünyanın ilk 5 haber ajansından biri olma hedefiyle 100. Yıl Vizyonu'nu şekillendiren Anadolu Ajansı'nın, Orta Doğu ve Afrika Direktörlüğü'ne bağlı Tunus bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Yaklaşık iki yıldır sürdürülen 100. Yıl Vizyonu çalışmaları kapsamında 3'üncü aşamaya geçerek bölge bazlı global yayıncılığa başlayan AA, yeni yapılanma çerçevesinde oluşturulan Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü'nün örgütlenmesine de hızla devam ediyor.

Merkezi Kahire'de bulunan Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü'ne bağlı Tunus bürosu düzenlenen törenle açıldı. 

Tunus'ta Haziran 2012 tarihinden itibaren faaliyet gösteren ve kısa sürede Tunus medyasının başlıca haber kaynaklarından biri haline gelen büronun açılış töreninde, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk başkanlığındaki heyetin yanısıra, Tunus Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Münci Merzuk, Devlet Bakanı Riyaz Bittayyib, eski Devlet Bakanı Lütfi Zeytun, Nahda Hareketi Partisi Başkan Yardımcıları Necib el-Garbi ve Kemal el-Haccam, Türkiye'ninTunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Türk Hava Yolları Tunus Müdürü Metin Gözüaçık ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz hazır bulundu.

AA Genel Müdürü Öztürk'ün, Tunus temasları çerçevesinde AA'nın bölgedeki çalışmalarıyla ilgili siyasi yetkililer ve medya temsilcileriyle bir araya gelmesi de planlanıyor.

Türkiye ile Orta Doğu ve Afrika arasında "doğru ve doğrudan" haber akışını sağlamak amacıyla oluşturulan Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü'nün, bürolarının yanısıra birçok ülkede temsilcileri de bulunuyor.

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla olayların dünya kamuoyuna "aracısız" aktarılmasına öncülük etmeye başlayan AA, son olarak 30 Mayıs 2013'te Gazze bürosunun resmi açılışını yapmıştı.

AA Fas bürosunun açılışının ise yine hükümet ve medya alanından üst düzey katılımla 3 Temmuz'da yapılması planlanıyor.