Gündem
20 Kas 2013 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Anadolu Ajansı'ndan yeni işbirliği!

Anadolu Ajansı (AA), küresel dağıtım ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Daha önce dünyanın en önemli fotoğraf dağıtım ajansları ile yaptığı anlaşmalarla fotoğraflarını dünya pazarına sunan AA, Hollanda’nın önde gelen spor ajanslarından "VI Images" ile imzalanan anlaşma ile küreselleşme yolunda yeni bir adım attı.

Anadolu Ajansı'nın fotoğrafları, 2013 yılında yapılan anlaşmalarla tüm dünyaya uluslararası büyük ajanslar aracılığıyla dağıtılmaya başladı. Anadolu Ajansı, AFP Imageforum ile imzaladığı anlaşmadan sonra Getty Images, DPA, Contacto, Scanpix ve son olarak VI Images ile anlaşarak fotoğraflarının Amerika’dan Avrupa ve Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada uluslararası medya tarafından kullanılmasını sağladı.

Anadolu Ajansı, her ay uluslararası gündemde yer alabilecek 3500 fotoğrafı bu ajanslar aracılığıyla dünya basınına iletiyor. "Anadolu Agency" imzası ile yayınlanan bu fotoğraflar, dünyanın en önemli gazete, dergi ve internet sitelerinde her geçen gün daha geniş yer buluyor.

Başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere sıcak olayların geliştiği tüm noktalardan geçilen haber fotoğrafları ile Anadolu Ajansı, uluslararası medyadaki yerini her geçen gün biraz daha pekiştiriyor ve dünyanın en önemli ajansları arasına girmekteki iddiasını güçlendiriyor.

Geçtiğimiz aylarda Mısır’da yaşanan askeri darbe ve sivil halka yönelik silahlı saldırıları olayların içinden aktaran Anadolu Ajansı, son olarak Filipinler’deki tayfun felaketini ve Beyrut’ta İran Büyükelçiliği'ne yönelik bombalı saldırıyı ilk anlarından itibaren olay yerindeki muhabirlerinin fotoğraflarıyla tüm dünyaya duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın dağıttığı fotoğrafları kullanan gazete, dergi ve internet sitelerinin editörleri, uluslararası basında çok aktif bir biçimde kendini gösteren Anadolu Ajansı sayesinde görsel olanaklarının ve seçeneklerinin zenginleştiğini belirtiyor ve Anadolu Ajansı’nın uluslararası haber fotoğrafı alanında artık vazgeçilmez bir kaynak olduğunun altını çiziyor.