Gündem
01 Nis 2013 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

ANADOLU AJANSI'NDAN POLİSE ÖZEL SERGİ!

Anadolu Ajansı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla "Güven-Polisin Dünyası" fotoğraf sergisi düzenleyecek.

Anadolu Ajansı, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan "Ocak Mehmetçiğin Dünyası' sergisinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla "10 Nisan Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında "Güven-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisi hazırlıyor.

AA'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlattığı dev proje kapsamında hazırladığı sergi, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak.

Serginin hazırlıklarını sürdüren AA ekipleri, şimdiye kadar Türk Polis teşkilatına bağlı birimlere ait 40 ayrı mekanda 18 bin fotoğraf ve saatler süren video çekimleri yaptı.

Çok özel fotoğraf ve görüntüler çekildi

Halkın huzuru ve güveni için çalışan polis teşkilatının şimdiye kadar bilinmeyen birçok özel projelerine tanıklık eden AA ekipleri, çok özel fotoğraf ve görüntü çekimleri yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın, her türlü arazi koşullarında görev yapabilen, fiziki güç ve teknik kapasiteleriyle dikkati çeken özel harekatçıların zorlu eğitimlerinden devletin sıcak yüzünü göstermeye çalışan toplum destekli polisin faaliyetlerine kadar birçok alanda çekimler yapan AA ekipleri, bu çalışmalarda özel çekim teknikleri kullandı.

Özel harekattan çevik kuvvete tüm birimler yer alıyor

AA'nın deneyimli ekiplerinin çektiği fotoğraf ve görüntülerde, polisin mesleğe başlamadan önce eğitim gördüğü Polis Koleji ve ardından buradan mezun olduktan sonra eğitimlerini sürdürdüğü Polis Akademisi, özel harekatçıların operasyon hazırlıkları, yakın koruma kursları, havacı ve deniz polisinin asayiş faaliyetleri, trafik uygulamaları ve çevik kuvvet ekibinin eğitim çalışmaları gibi 20 ayrı konu yer alıyor.

Suç ve suçlularla mücadelede son yıllarda önemli başarılara imza atan polisin kullandığı bazı yeni teknik yöntemler ve araçlar da AA'nın çekimlerinde öne çıkan konular arasında yer alıyor. Kriminal laboratuvar ortamında ve olay yerinde, suç ve suçluların tespiti için kullanılan bazı teknikler ile bunun yanı sıra özellikle dağlarda teröristlerin kullandığı sığınakların tespiti için yetiştirilen özel eğitimli köpekler de ilk kez görüntülendi.

Polis Haftası'nda sergilenecek

AA, Türk Polis Teşkilatı'nı anlatan fotoğraflardan önemli bir bölümünü Polis Haftası kutlamaları kapsamında 10 Nisan'da sergileyecek. AA ekiplerinin haftalar süren büyük çalışmasının ürünü olan sergi için AA arşivinden de yararlanıldı. Sergide 112 fotoğraf yer alırken polisin halkın huzuru ve güvenliği için yaptığı çalışmalardan pek çok önemli enstantane de ilk kez kamuoyu ile paylaşılacak.

Sergi süresince, AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

"Ocak Mehmetçiğin Dünyası"na büyük ilgi

Anadolu Ajansı'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırladığı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde beğeniye sunulan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisini bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan, 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen 160 fotoğrafın yer aldığı sergi sona erdi.

Serginin açılışını 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ile kuvvet komutanları yapmıştı.