Gündem
31 Ağu 2013 01:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

ANADOLU AJANSI'NDAN OSCAR SKANDALI!

Anadolu Ajansı bugün geçtiği "Oscar ödüllü İrlandalı şair Heaney öldü!" başlığı ile edebiyat severleri kendine güldürdü.

Anadolu Ajansı bugün geçtiği "Oscar ödüllü İrlandalı şair Heaney öldü!" başlığı ile edebiyat severleri kendine güldürdü.
 
İrlanda'nın en büyük şairleri arasında kabul edilen  Seamus Heaney bugün yaşamını kaybetti. Anadolu Ajansı da haberi abonelerine duyurdu. Ancak hem haberin içinde hem de başlığında yer alan bir nokta dikkat çekiyordu. Ajansın haberine göre Heaney, 1995 yılında OSCAR edebiyat ödülünü almıştı.
 
Ancak sinemaseverlerin iyi bildiği gibi OSCAR, edebiyat değil, sinema dalında verilen bir ödül. İrlandalı Şair Heaney ise Anadolu Ajansı'nın iddia ettiği gibi OSCAR değil NOBEL Edebiyat Ödülü sahibiydi.
 
HEM BAŞLIKTA HEM DE HABERDE
 
Haberin başlığında "Oscar ödüllü İrlandalı şair Heaney öldü!"diyen Anadolu Ajansı, haber metninin içinde de iki defa "Oscar Ödülü" demeyi ihmal etmedi ve şöyle yazdı:
 
"Heaney, 1995'te Oscar Edebiyat ödülüne layık görüldü.
 
Heaney bu başarısıyla Yeats ve Samuel Beckett'tan sonra Oscar edebiyat ödülüne layık görülen üçüncü İrlandalı edebiyatçı oldu."
 
PEK ÇOK SİTE AYNEN YAYINLADI 

Anadolu Ajansı'nın yaptığı bu hata, abonesi olarak haberi alan pek çok gazete ve internet sitesinde de aynen tekrarlandı. Türkiye gazetesi, Haber 7 gibi pek çok site haberi aynen alıp kullandı ve ünlü şairi Oscar ödülü sahibi yaptı.
 
Haberin bir muhabir tarafından yazıldığı, bir de editör tarafından yayınlanmasına izin verildiği ikili kontrol sistemine rağmen nasıl böyle bir yanlışlık yapıldığı ise anlaşılamadı.
 
İŞTE O SKANDAL HABER