Gündem
14 Mar 2013 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

ANADOLU AJANSI'NDAN MEHMETÇİĞE DEV PROJE

Anadolu Ajansı, disiplin, cesaret ve kahramanlıklarıyla destanlaşan Mehmetçiğin yaşamını görüntüledi

Anadolu Ajansı, disiplin, cesaret ve kahramanlıklarıyla destanlaşan Mehmetçiğin yaşamını, Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla ilk kez yepyeni bir konseptle görüntüledi.

Disiplin, cesaret ve kahramanlıklarıyla destanlaşan Mehmetçiğin dünyası gün yüzüne çıkıyor.

Anadolu Ajansı, "kınalı kuzular"ın birliğine katılımıyla başlayan yaşamını Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla ilk kez video ve fotoğraf karelerine yansıttı.

AA, dünyanın sayılı orduları arasında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) savaşçı ruhunun yanında, insani yönlerini de gözler önüne seren proje başlattı.

Genelkurmay Başkanlığı, "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" ismi verilen projenin fotoğraf ve video çekimleri için 28 farklı mekanın kapılarını AA ekiplerine açtı.

26 foto muhabiri, 15 kameraman ve 19 muhabir olmak üzere toplam 60 kişiden oluşan AA ekipleri, 2 ay boyunca TSK'ya ait birliklerde 35 bin kare fotoğraf ve saatler tutan video çekimleri yaptı.

AA ekipleri, askerin yaşamını yepyeni bir konseptle görüntülemek için Diyarbakır'dan Balıkesir'e, Isparta'dan Antalya'ya, Kayseri'den Afganistan ve Bosna Hersek'e pek çok yerde Mehmetçiğe konuk oldu.

Haberciler, bazen paraşütçülerle askeri nakliye uçaklarına bindi, bazen karla kaplı arazide siperlere girdi, bazen de denizlerin yüzer kalesi fırkateynlerde bahriyelilere eşlik etti.

Büyük bir hazine ortaya çıktı

AA ekipleri, ellerindeki kınanın taze kokusuyla birliğine katılan Mehmetçiğin, sivil kıyafetlere vedasına, "Ocak"ta erken başlayan mesaiye hazırlanabilmek için günün aydınlanmasıyla aynanın karşısına geçişine, karavanayla tanışmasına, birlikte yapılan yemek duasına, pijamasıyla uyku öncesi sohbetlerine, ziyaretine gelen ailesine sarılırken döktüğü gözyaşlarına, çocuğuna hasretle sımsıkı sarılırken sergilediği mutluluk tablolarına tanıklık etti.

Seçkin birliklerin eğitim sırasında gösterdiği dayanışma, sınır boylarında gözünü kırpmadan görev yapan askerlerin, ziyarete gelen devlet büyüklerine gösterdiği misafirperverlik, TSK'nın gözbebeği komandoların ağır kış koşullarındaki eğitim faaliyetleri hem büyük bir hazinenin parçası oldu hem de Mehmetçiğin dünyasına kapı araladı.

Mehmetçiğin dünyası 18 Mart'ta sergilenecek

AA, Mehmetçiği bambaşka yönleriyle tanıtan ve tam yaşam öyküsünü anlatan fotoğraflardan önemli bir bölümünü Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yılı etkinlikleri kapsamında 18 Mart'ta Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde sergileyerek, ilk kez kamuoyu ile paylaşacak. 160 fotoğraftan oluşacak sergi bir hafta ziyarete açık kalacak. 

Fotoğraf albümünün geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak

Ayrıca, çalışmanın en çarpıcı karelerinden oluşan bir fotoğraf albümü hazırlanacak. 260 sayfadan oluşacak kitapta 190 fotoğraf yer alacak ve konular halinde Mehmetçiğin yaşamı aktarılacak.

Albüm, 18 Mart'ta kitapçılarda ve internette satışa çıkarılacak. Kitabın satışından elde edilecek gelir ise TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.