Gündem
07 Tem 2011 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

ANADOLU AJANSI'NDAN KAFA KARIŞTIRAN HABER!

Futbol dünyasında şike fırtınası sürerken Anadolu Ajansı'nın hangi haberi kafaları karıştırdı?

Demirören haberleri bir yanlış anlama mı? Anadolu Ajansı’nın futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in de ’’şüpheli’’ sıfatıyla ifade vereceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Demirören, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyerken, şüpheli olduğu yönündeki haber yalanlandı.


Haber kanallarının son dakika olarak geçtiği ’Demirören de ifade verecek’ haberinin doğruluğu tartışma konusu oldu. Posta yazarı Candaş Tolga Işık, Twitter’da haberin doğru olmadığını söylerken kaynak olarak da İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı gösterdi.

Futbolda şike soruşturmasında BJK Başkanı Yıldırım Demirören’in ’şüpheli’ olarak ifade vermeye çağrıldığı yönündeki habere bir itiraz geldi. Candaş Tolga Işık, Twitter’da Hüseyin Çapkın’la görüştüğünü ve haberin doğru olmadığını söylediğini iddia etti.

İşte Candaş Tolga’nın o tweet’leri:

Az once Yildirim Demiroren ve Organize Suclar Subesi Sorumlu Mudurleri telefonla gorusmus. A.A’nin haberinin dogru olmadgi iletilmis.

Az önce Huseyin Capkin ile gorustum. "Bizden Yildirim Demiroren’e su ana kadar yapilmis hicbir çağri yok" dedi.

Organize Sube’den ust duzey bir polis muduru:"Yildirim Demiroren’le ilgili boyle bir girisimimiz, su an icin boyle bir planimiz yok."

Serdar Adalı ve İbrahim Akin baglantisi ile ilgili bir sorusturma var ancak Demiroren’le ilgili haber dogru degil. En azindan bugun icin!

5 dk once Huseyin Capkin aradi tekrar: "A.A.’yi Demiroren’le ilgili yaptiklari haber konusunda uyardik. Gerekli duzeltmeyi yapacaklar" dedi.