Gündem
18 Eyl 2012 18:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

ANADOLU AJANSI'NDAN GAMZE İSPİRLİ AÇIKLAMASI!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Anadolu Ajansı'nda 15 ay çalışıp işine son verildiğini iddia eden gazeteci Gamze İspirli'ye AA'dan yanıt geldi

Anadolu Ajansı’nda 15 ay çalışıp işine son verildiğini iddia eden gazeteci Gamze İspirli’ye AA’dan yanıt geldi..

Gamze İspirli’nin duygularını yansıttığı mektuba AA’dan açıklama geldi..

İŞTE O AÇIKLAMA

Sitenizde yer alan ve Anadolu Ajansı’nda işten çıkartılan Gamze İspirli tarafından gönderildiği belirtilen ve içeriğinde Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde 15 aydır muhabir olduğunu ve gereksiz olarak işten çıkartıldığını iddia eden mektup gerçekleri yansıtmamaktadır.

Şöyle ki; Gamze İspirli adlı serbest gazetecinin Anadolu Ajansı ile doğrudan bağlantısı bulunmamaktadır. 07.06.2011 tarihinde söz konusu kişi ajansımıza başvurarak kendi ürettiği resim, fotoğraf ve görüntüleri satmak istediğini serbest gazeteci olarak hizmet vermek için ajansımıza dilekçe ile başvurmuştur. İlgili dilekçe incelenerek kendisinden haber alım anlaşması yapılmıştır.

Söz konusu bu kişiye az sayıda üretmiş olduğu haber, fotoğraf ve görüntüler karşılığında telif bedelleri ödenmiştir.
Ajansımızın yeniden yapılanması ve 100. yıl vizyonu çerçevesinde kendisinden verim alınamayan serbest muhabir olarak haber alımı yapılan bir takım il ve ilçelerdeki serbest muhabirlerden haber alımı durdurulmuştur. Söz konusu kişide bunlardan biridir.

Anadolu Ajansı bir devlet kuruluşudur. Kişinin iddia ettiği gibi hiçbir çalışanımız sigortasız olarak ta çalıştırmamız söz konusu değildir.

Gamze İspirli mektubunda müvekkilim Ajans hakkında ticari itibarını zedeleyici, kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmekte gerçeğe aykırı iftira ve ithamlarda bulunmaktadır. Bu iddia, itham ve iftiralar neticesinde kişi hakkında tüm yasal ve hukuki yollara başvurulacaktır.

Sitenizin bu tür asılsız iddialara bir daha yer vermemesini umuyor ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilgili düzeltme metninin yayınlanmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla.
Anadolu Ajansı T.A.Ş
Hukuk Müşaviri
Av. Zeki ARITÜRK

MEDYARADAR/ÖZEL