Gündem
02 Eki 2013 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

ANADOLU AJANSI'NDAN BRUKSEL ATAĞI!

Anadolu Ajansı'nın küresel yapılanmasının önemli ayağı olan Brüksel ofisi hizmete açıldı..

Anadolu Ajansı'nın küresel yapılanmasının önemli ayağı olan ve Avrupa koordinasyonunun merkezi olacak Brüksel ofisi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımı ile açıldı.

Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarına ev sahipliği yapan ve AB kurumlarının yanı başında bulunan Uluslararası Basın Merkezi'nde yer alan ofisin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Avrupa Birliği ve NATO'nun merkezi Brüksel'de ofis açılışının yanı sıra bugün Basın Kulübü'nde, "Anadolu Ajansı Objektifinden Dünya" isimli fotoğraf sergisinin açılışı da yapılacak. Fotoğraf sergisinin açılışı dolayısıyla verilecek resepsiyona, AB Bakanı Bağış ve AA Genel Müdürü Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda davetli katılacak.

Anadolu Ajansı, 100. Yıl Vizyonu'nda Brüksel merkezli Avrupa ile Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını beş bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı.

2020 yılından itibaren 11 dilde yayını hedefleyen AA, Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS, Rusça ve yakın zamanda başlattığı Kürtçe ile yayın dili sayısını 6'ya çıkarmıştı.