Gündem
27 Eki 2012 23:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

ANADOLU AJANSI'NDAN 15 AYDA KAÇ KİŞİ AYRILDI, KAÇ KİŞİ İŞE ALINDI?

Başbakan Yardımcısı Arınç, Anadolu Ajansı'na ilişkin merak edilenleri yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kemal Öztürk'ün Genel Müdür olarak göreve başladığı 3 Ağustos 2011 tarihinden bugüne kadar Anadolu Ajansı'ndan 201 personelin ayrıldığını, 115 personelin ise işe alındığını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün soru önergesini Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bilgi notuyla yanıtladı.

-"AA'NIN SÖZCÜ GAZETESİNE 30 BİN DOLAR ABONELİK BEDELİ UYGULADIĞI İDDİALARI DOĞRU MUDUR?"-

Öğüt, "Ajansın abonelik ücretlerini keyfi olarak değiştirdiği iddiaları doğru mudur? Anadolu Ajansı'nın Sözcü gazetesine 30 bin dolar abonelik bedeli uyguladığı iddiaları doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir; diğer gazetelere uygulanan bedeller ne kadardır? Abonelikteki değişken fiyat politikasının gerekçeleri nelerdir? Kemal Öztürk'ün ajansın Genel Müdürlüğüne getirilmesinden bu yana geçen süreçte kaç çalışan işten ayrılmıştır; kaç kişi de işe alınmıştır?" sorularını yöneltti.

-"SÖZCÜ GAZETESİ TİRAJ AÇISINDAN ÜST KLASMANDA YER ALMAKTADIR"-

Arınç, ajansın abonelik ücretlerinin içeriğin yayınlandığı mecranın ulaşılabilirliğine, ortamına ve uluslar arası kriterlere göre belirlendiğini ve her sene yeniden düzenlendiğini söyledi.
Abonelik ücretleri belirlenirken; gazeteler için tiraj ve basın ilan paylarına, internet siteleri için ziyaretçi sayılarına, televizyonlar için izlenme oranlarına göre yıllık olarak değerlendirilip kategorilere göre fiyatlandırılmakta olduğuna dikkat çeken Arınç, "Abonelik ücretleri tespit edilmesinde uluslar arası deneyimli, profesyonel Ajans personelleri yer almaktadır" dedi.
Ajans tarafından Sözcü gazetesine abonelik ücretleri teklif edilirken tirajı ve Basın İlan Kurumu payı başta olmak üzere belirlenen kriterler çerçevesinde abonelik ücreti teklif edildiğini kaydeden Arınç, "Sözcü gazetesi tiraj açısından üst klasmanda yer almaktadır. Aynı uygulama tüm basın yayın kuruluşları için geçerlidir" dedi.
Arınç, Kemal Öztürk'ün Genel Müdür olarak göreve başladığı 3 Ağustos 2011 tarihinden bugüne kadar ajanstan 201 personelin ayrıldığını, 115 personelin işe alındığını bildirdi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Anadolu Ajansı'na devlet bütçesinden geçmiş yıllarda oluğu gibi Maliye Bakanlığı'nca belirlenen miktarda ödenek ayrılmakta olduğuna da işaret etti.