Gündem
06 Mayıs 2014 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Anadolu Ajansı'nda veda! 17 yıllık çalışan yolları ayırdı!

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek, emekliye ayrıldı.

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek, AA Haber Akademisince düzenlenen İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi'nin açılış dersinin ardından veda konuşması yaptı ve emekliye ayrıldı.

Ahmet Tek, "Mesleğe başladığım günü hatırlıyorum, daha sonraki süreci de. Her işin bir bitimi var, zaman çok hızlı akıp gidiyor. Benim için bir başlangıç, ajansta da mesleğe nihayet" dedi.
Konuşması sırasında duygulanan Tek, "Mesleğe başladığımda bana 'tertemiz bir sayfaya istediğini yaz' deseler, milyonda birini yazamazdım. Bu meslekte hep güzel insanlarla çalıştım. Gece nöbetçiliği, yurt haberler müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı yaptım, her alanda güzel meslektaşlarımla çalıştım" diye konuştu.

Haber Akademisinde verdiği derslerde iki konuya dikkati çektiğini söyleyen Tek, şunları kaydetti:

"Doğru haber, haberin doğruluğu tek başına bir şey değil. Gazetecinin doğruluğu... İki doğruluk bir araya gelirse mesleğin şerefi artıyor. Genç arkadaşlarıma tavsiyem, iki doğruyu bir arada tutan nesilden olmanız. Ben inanıyorum ki size ağabeylik yapacak büyükleriniz var. Bazı arkadaşların mesleğe adım atmalarında yardımcı olmaya çalıştım, yetişmelerinde katkım olduysa ne mutlu. Her birinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

"Tek'in AA'ya katkısı büyük"

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de Tek'in AA'ya katkısının çok olduğunu söyledi. Öztürk, şöyle konuştu:

"Ajansa ilk geldiğimde Ahmet Bey buradaydı, biz kendisinden çok şey öğrendik. AA'ya ve bana katkısı çok olmuştur. Ajansın geleneklerini, kodlarını Ahmet Bey'den öğrendim. Haber Akademisini kurduktan sonra ajans kültürünün yaygınlaşmasında güzel katkıları oldu. Kendisi AA'nın eğitmeni olarak akademide ders vermeye devam edecektir. Ajanstan hiç kimse kopmuyor, gönül bağları devam ediyor. Biraz dinlendikten sonra tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Kendisine yakışan bir şekilde mesleğine virgül koyuyor, nokta değil. Ahmet Tek'e gösterdiği emekten dolayı teşekkür ediyorum."

Öztürk, konuşmasının ardından Tek'e plaket verdi.

17 yıl AA'ya hizmet verdi

Ahmet Tek, 1955'te Karaman doğdu. Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Ekonomi Fakültesinden 1979'da mezun olan Tek, mesleğe Hürriyet gazetesinde başladı, daha sonra Hürriyet Haber Ajansı'nda Ankara Temsilciliği yaptı. Tek, 1997'den itibaren Anadolu Ajansı'nda genel müdür yardımcılığından, haber akademisi koordinatörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu.