Polemik & Kulis
01 Ara 2014 21:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Anadolu Ajansı'nda operasyon! Kemal Öztürk görevden alındı! (Medyaradar/Özel)

Akşam ve Star Gazetelerindeki operasyon Anadolu Ajansı'na sıçradı ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk görevden alındı.

AK Parti medyasında Star ve Akşam grubunda yaşanan depremin etkileri sürerken operasyon bu kez de Anadolu Ajansı'na sıçradı.

İddiaya göre Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk görevden alındı.3 Ağustos 2011 tarihinden bu yana AA Genel Müdürü olarak görev yapan Öztürk yarın saat 14.00'te ajans çalışanlarıyla bir toplantı yaparak veda edecek.

Görevden alınan Kemal Öztürk'ün yerine yardımcısı Ebubekir Şahin genel müdür vekili olarak görevlendirildi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevinden alınan Kemal Öztürk'ün iki bakanla sorun yaşadığı ve bakanların şikayeti üzerine görevinden alındığı iddialar arasında..

Ethem Sancak'ın patronajındaki Star ve Akşam gruplarının en önemli isimleri olan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan geçtiğimiz hafta görevden alınmıştı. Görevden almalar AK Parti medyasında operasyon yorumlarına konu olurken işten çıkartmaların devam edeceği iddia edilmişti.

Kemal Öztürk kimdir?

1969 yılında Ağrı doğumlu olan Öztürk ilk ve orta öğrenimini Sakarya’da tamamladı.Öztürk, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. 1990 yılında çeşitli dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına başladıktan sonra 1995 yılında profesyonel gazeteciliğe adım atmıştır. Aynı zamanda televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yapan Öztürk'ün, yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlanmıştır.

Bir süre yurt dışında dil eğitimi almış ve belgesel alanında araştırmalar yapmıştır. 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığını yapmıştır. 2005 yılında TBMM Başkanı başdanışmanlığı görevine getirilmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrılmıştır.

03 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atanmıştır. Öztürk'ün siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim konularında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Kemal Öztürk evli ve üç çocuk babasıdır.

MEDYARADAR/ÖZEL