Gündem
14 Mar 2011 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

ANADOLU AJANSI'NDA GREV KARARI! TARAFLAR HANGİ KONULARDA UZLAŞAMADI?

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin tıkandığını bildirdi..

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ile tıkanan toplu iş sözleşmesi sonucunda Ajansta grev kararı asacaklarını duyurdu.

Grev kararı yarın saat 11.00'da Kurum'da asılacak, kararın asıldığı tarihten itibaren Sendika 60 gün içerisinde talepleri yerine getirilmezse grev için bir tarih belirleyecek.

TGS'nin, Anadolu Ajansı işyerlerinde çalışan üyeleri adına 3 Kasım 2010 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri; işverenin, "resen emeklilik", "bayram ve tatil günlerinde ödenecek fazla mesai oranlarının düşürülmesi", "tarafların sorumluluğu", "çalışanın rızası olmadan çalıştığı ilin değiştirilmesi", "ihbar önellerinin azaltılması", "iki yılda bir uygulanan yüzde 5'lik terfi zammının yüzde 1'e indirilmesi", "yardım sandığı işveren payının ödenmemesi" gibi çalışanların kazanılmış özlük haklarını doğrudan ihlal etmeye yönelik istekleri nedeniyle 31 Aralık 2010 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Resmi Arabulucunun atanmasından sonra 27 Ocak 2011 tarihinde yapılan görüşmede, Sendika üyelerinin özlük haklarını ilgilendiren maddelerde ilerleme sağlanmadan parasal maddelerin görüşülmesinin mümkün olmadığını ifade etmiş ve yapılan karşılıklı değerlendirme sırasında, Resmi Arabulucu'nun işverenin getirdiği "resen emeklilik" talebinin "yasalara, hatta Anayasa'ya aykırı olduğu" uyarısında bulunmuştu. Daha sonra Resmi Arabulucunun "uyuşmazlık tutanağı" tutmasıyla görüşmeler sona ermişti.

Sendika da bunun üzerine tıkanan toplu iş sözleşmesi sonrası Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne yarın saat 11.00'da grev kararı asacaklarını duyurdu. Grev kararı yarın saat 11.00'da Kurum'da asılacak, kararın asıldığı tarihten itibaren Sendika 60 gün içerisinde talepleri yerine getirilmezse grev için bir tarih belirleyecek.