Gündem
24 Şub 2013 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

ANADOLU AJANSI SABAH GAZETESİNE ÇAKTI!

Anadolu Ajansı, Hazine Müsteşarlığı ile veri aktarımı konusunda işbirliği görüşmeleri ile ilgili protokolü "denetleme" diye haberleştiren Sabah'a yanıt verdi.

Anadolu Ajansı, Hazine Müsteşarlığı ile veri aktarımı konusunda işbirliği görüşmeleri ile ilgili protokolü "denetleme" diye haberleştiren Sabah gazetesine yanıt verdi.

İki kurum arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve bir protokol imzalandığının altını çizen açıklamada şöyle denildi:

"Ancak bu bilgi dezenformasyona dönüştürülerek AA’nın Hazine Müsteşarlığı’na bağlı kontrolörler tarafından denetime tabi tutulduğu şeklinde basına yansıtılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ümut Oran yanıltildi. CHP’li Oran, bu yanlış bilgiye dayanarak soru önergesi hazırladı.
Alınan bilgiye göre, AA hakkında alınan bir istihbarat, hem CHP’li Umut Oran’ı hem de Sabah Gazetesi’ne yanlış yaptırdı. AA’nın Haziren Müsteşarlığı ile veri aktarımı konusunda yaptığı ve imzaladığı protokol anlaşması, AA’nın Atatürk’ün hisselerinden dolayı soruşturma geçirdiği şeklinde lanse edildi. Bu bilgiyi teyit etmeden adım atan CHP’li Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, "Hazine Müsteşarlığı’na bağlı kontrolörler Atatürk’ün hisselerini koruma adına bugüne kadar Anadolu Ajansı’nda hiç denetim yaptı mı?" diye sordu.

İşte yanlış anlaşılan ve herkese yanlış yaptıran haber: ’’Hazine Müsteşarlığı-Anadolu Ajansı Veri Aktarım Protokolü’’ ile Müsteşarlığın ürettiği ve belirlediği dağıtım verileri, Müsteşarlık tarafından özellikleri belirlenen bağlantı yöntemiyle, güvenli bir şekilde elektronik ortamda AA’ya aktarılacak.

Protokolde değişiklik ihtiyacı oluşması halinde ek protokol yapılabilecek.

Protokolle AA, Hazine’nin verilerini en doğru ve hızlı bir şekilde abonelerine sunacak.