Gündem
18 Mar 2013 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ANADOLU AJANSI MUHABİRLERİNE SALDIRI!

Mısır ve Gazze'de görev yapan Anadolu Ajansı muhabir ve kameramanları saldırıya uğradı

Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı(İhvan) merkez binasının önünde meydana gelen çatışmaları görüntüleyen AA'nın kameramanı ve foto muhabiri saldırıya uğradı. Gazze'de görev yapan kameraman Metin Kaya da Filistin polisi tarafından darp edildi.

İhvan'ın merkez binası önündeki gösterileri görüntüleyen Ahmed Muhyi, polisin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı. Göstericileri ayırmaya çalışan polisin kendilerini tartakladığını söyleyen kameraman Muhyi, ''Olayları görüntülemeye çalışıyorduk. Polis, basın mensubu olduğumuzu bildiği halde bizleri de tartakladı. Üzerimize göz yaşartıcı bomba attı. Gaz maskesi takıp, kameramı kaldırdım buna rağmen polis tabancasını ayağıma doğrulttu ve ateş etti'' dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE İKİNCİ SALDIRI

Bir hafta içinde ikinci kez saldırıya maruz kalan Muhyi, geçen hafta güvenlik güçleri tarafından darp edilmiş ve kamerasına el konulmuştu.

Foto muhabiri Ahmed İsmail de Mısır güvenlik güçlerinin, gösterilerin başlamasının ardından herhangi bir uyarıda bulunmadan zırhlı araçları hızla göstericilerin ve basın mensuplarının üzerine sürdüğünü söyleyerek, şöyle devam etti:

''Polis aracının üzerime geldiğini görünce kendimi kaldırıma atmaya çalıştım. Hızlı hareket edemediğim için düştüm. Arkadaşlarım kurtarmasaydı polis aracı beni ezebilirdi.''

İsmail, vücudunda çok sayıda morluklar ve çizikler oluştuğunu belirtti.

GAZZE'DE KAMERAMANA POLİS SALDIRDI

Öte yandan, Gazze'de görev yapan kameraman Metin Kaya da Filistin polisinin saldırısına uğradı.

İsrail tarafından serbest bırakılan, açlık grevindeki tutuklu Eymen eş-Şeravne'yi ziyaret eden Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'yi takip etmek için Şifa Hastanesi'ne gittiğini belirten Kaya, ''Çekim yapma iznim olduğunu söylememe rağmen polisler beni darp ederek Şeravne'nin odasından çıkardı. Sorgulamak için de hastanenin güvenlik odasına götürdüler. Durumumuzu anlatmak için İçişleri Bakanlığını aradık ancak kimseyle iletişime geçemedik'' diye konuştu.

Mısır'da 8 Mart'ta Port Said olaylarını takip eden kameraman Ahmed es-Seyyid, ayağına isabet eden saçmayla yaralanmış, muhabir Hazım Bedr de kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen elinden fotoğraf makinesi alınarak darp edilmişti.