Gündem
08 Oca 2013 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:36

ANADOLU AJANSI MUHABİRLERİNE ÇİRKİN SALDIRI!

Ankara'da belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nın gece ekibi saldırıya uğradı

Burnu kırılan kameraman Mertkan Morkoç ile vücuduna darbeler alan muhabir Durmuş Koçak ve şoför Mehmet Çelebi Öztürk, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
AA’nın gece ekibinde görevli Muhabir Durmuş Koçak, kameraman Mertkan Morkoç ve şoför Mehmet Çelebi Öztürk, Atatürk Bulvarı’nda bir trafik kazasını görüntülemek üzere olay yerine gitti.
 
06 KN 4369 plakalı bir otomobilin belediyeye ait tuzlama aracına çarptığını, olayda şoförün hafif yaralandığını gören AA ekibi, haber değeri görmeyerek olay yerinden ayrıldı.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu önüne geçen AA ekibi, burada belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntülemeye başladı.
 
Bu sırada kaza yapan araçta bulunan Gökhan K, Volkan K, ve Cihan K, AA ekibinin yanına gelip galerici olduklarını belirterek, ’’Bu aracı çekmeyin. Kaza yaptığı görülürse bir daha satamayız’’ dedi.
 
Muhabir Durmuş Koçak, kaza yapanlara geçmiş olsun diyerek, aracı çekmediklerini, belediyenin çalışmalarını görüntülediklerini söyledi. Ancak ikna olmayan 3 saldırgan, hakaret ederek görevi başındaki AA ekibine saldırdı.
 
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri,  Gökhan K, Volkan K. ve Cihan K. ile kavgaya karıştıkları belirlenen Erkan A ve Mehmet M’yi gözaltına aldı.
 
Saldırganlar, ifade işlemleri için Esad Karakolu’na götürüldü.
 
Yaralanan Koçak, Morkoç ve Öztürk, ambulansla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ne sevk edildi.
 
Acil Servis’teki ilk müdahalenin ardından hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Servisine kaldırılan AA ekibinden kameraman Mertkan Morkoç’un burnunun kırıldığı tespit edildi.
 
Şoför Çelebi Öztürk taburcu edildi, Mertkan Morkoç ve Durmuş Koçak’ın tedavisinin sürdüğü belirtildi.
 
AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Murat Karakullukçu ve Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser hastaneye giderek Koçak ve Morkoç’un sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

TGC Anadolu Ajansı ekibine saldırıyı kınadı 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Ankara'da Belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nın gece ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:  “Gazetecilerin güç odakları tarafından haksızca sürekli hedef gösterilmesi ne yazık ki,  sözlü, yazılı ve fiziksel saldırıları tetiklemektedir. Son olarak Ankara’da Anadolu Ajansı’nda görev yapan meslektaşlarımız kar yağışına bağlı bir trafik kazasını görüntüledikleri iddiasıyla saldırıya uğramıştır. AA’dan öğrenildiğine göre kazaya karışan özel otomobilin plakasının görüntülendiği iddiasıyla meslektaşlarımıza bir saldırı olmuştur. Hastanede tedavi edilen meslektaşlarımız Mertkan Morkoç ve Durmuş Koçak ile taburcu edilen şoför Mehmet Çelebi Öztürk’e geçmiş olsun diyoruz. Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu aleyhine olan haksızlıkları, yolsuzlukları haber yapmak gazetecilerin en önemli işlevidir. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz.”