Gündem
11 Haz 2014 14:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:17

Anadolu Ajansı Muammer Güler'den talimat mı aldı?

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in mail hesabını ele geçirdiğini iddia eden RedHack, Anadolu Ajansı'nın bazı haberleri yayınlamadan önce Güler'den izin aldığını öne sürdü.

Anadolu Ajansı Parlamento Haberleri Müdür Yardımcısı Kudret Topçu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Muammer Güler ile ilgili sözlerine ilişkin bir haberi yayınlamadan önce Güler’e göndererek onay aldığı iddia edildi.

Topçu’nun Güler’e gönderdiği mailde, “Sayın Bakanım 11.30-12.00’de yayına vereceğim haberi hazırladım. Ayrıca ben sizi grup toplantısı öncesinde salonda ziyaret edeceğim ve ondan sonra haberi yayınlayacağım” dediği öne sürüldü.

Odatv.com haber sitesinden Mert Taşçılar’ın haberine göre RedHack’in paylaştığı belgeler arasında yer alan e-mailde, AA Parlamento Haberleri Müdür Yardımcısı Kudret Topçu’nun, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e haberi yayınlamak için izin istediği ve “Haber ektedir ve haberin başlıkları siyah puntolarla çıkartılmıştır” diyerek yazdığı iddia edildi.

“DİHA MUHABİ VE VALİNİN ŞOFÖRLERİ FİŞLENDİ” İDDİASI
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın Güler’e gönderdiği iddia edilen bir diğer mailde ise DİHA muhabirinin, yaptığı bir haber nedeniyle gizlice soruşturulduğu ve fişlendiği öne dürülüyor. Muhabirin haber kaynağı olarak bahsettiği Mardin Valisi Ahmet Cengiz’in makam şoförleri Mustafa Karabulut ve İskender Koca’nın da fişlendiği de iddia edildi.

İddiada Kılıçlar’ın, polis memuru olan iki şoför hakkında “şahısların milliyetçi-muhafazakar yapıya sahip oldukları, iş çevresinde sevilen, sayılan ve ketum şahıslar olarak bilindikleri, bugüne kadar herhangi bir olumsuzluklarına rastlanılmadığı” ifadelerini kullandığı dile getirildi.

“900 DEĞİL 1200 ROKET BAŞLIĞI”
Geçtiğimiz aylarda Adana’da Suriye’ye geçerken yakalanan ve gazetelere 933 olarak yansıyan roket başlıklarının sayısı ise Güler’e verilen bilgide 1200 olarak ifade ediliyor. Güler’e EGM Genel Müdürü Kılıçlar tarafından iletilen bilgi notunda roket başlıklarının 750’sinin Konya’dan yüklendiği 450’sinin ise Adana’da yüklenirken yakalandığı iddia ediliyor.