Gündem
20 Eyl 2010 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

ANADOLU AJANSI MİT'İN KADIN YÖNETİCİSİNİ NASIL DEŞİFRE ETTİ?

Anadolu Ajansı Başbakanlık'taki terör zirvesine katılan MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in ismini açıklayarak deşifre etti.

Dün Anadolu Ajansı’nın Başbakanlık’ta yapılan Devlet Güvenlik Zirvesi ile ilgili geçtiği haberde çok önemli bir detay vardı.

Devletin resmi ajansı, katılımcılar arasında "MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş"in de olduğunu yazdı.

Yıllardır adı bir sır gibi kamuoyundan saklanan ve sadece "A.G." olarak anılan, medyaya tek bir fotoğraf karesi bile sızmamış olan efsane isim, devletin haber ajansı tarafindan deşifre edilmiş oldu.

Bugün Milliyet gazetesinde zirvede alınan kararları değerlendiren Aslı Aydıntaşbaş, "Afet Hanım’ın varlığını ilk kez yıllar önce sürgündeki Iraklı Kürt liderlerin birinden duymuştum. "Sizin MİT’te bir Ortadoğu uzmanı bayan var ki çok zeki. Bizimle toplantılara o giriyor" demişti şimdilerde Irak’ta önemli bir mevkideki siyasetçi." diyerek  Afet Güneş’in kimliğine ait bilineleri yazdı.

İşte Anadolu Ajansı’nın o haberi

- BAŞBAKANLIK RESMİ KONUTUNDAKİ GÜVENLİK ZİRVESİ SONA ERDİ
- ZİRVE YAKLAŞIK 2.5 SAAT SÜRDÜ
ANKARA (A.A) - 19.09.2010 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü.


ETİKETLER
#mit #deşifre #aa