Gündem
15 Kas 2013 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Anadolu Ajansı foto muhabirleri arıyor, İşte aranan kriterler

Anadolu Ajansı Haber Akademisi, eğitim programlarına bu kez ’’yeni nesil foto muhabiri’’ yetiştirmeyi ilave etti.

Anadolu Ajansı’nın ’’100. Yıl Vizyonu’’ çerçevesinde kurulan Anadolu Ajansı Haber Akademisi, eğitim programlarına bu kez ’’yeni nesil foto muhabiri’’ yetiştirmeyi ilave etti.

Hem foto muhabirliği için yetenekli gençlere eğitim vermeyi hem kurumun insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı amaçlayan ’’Foto Muhabirliği Eğitim Programı’’na başvurular 24 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Foto Muhabirliği Eğitim Programı’na "4 yıllık fakülte (örgün eğitim) mezunu, temel fotoğrafçılık bilgi ve yeteneğine sahip, 30 yaşını aşmamış, kronik ve bedensel rahatsızlığı ile seyahat engeli ve askerlikle ilişiği olmayan, AA’da çalışmasına engel yasal bir durum bulunmayan, iyi seviyede İngilizce bilen, SLR fotoğraf makinesi ve ekipmanına sahip’’ adaylar başvurabilecek.

Adaylar başvurularını ’’www.aahaberakademisi.com’’ adresindeki ’’http://aahaberakademisi.com/Applicationform.aspx’’ linki tıklayıp, formu doldurarak ve son bir ay içerisinde çekilmiş fotoğraflarını ekleyerek yapabilecek.
Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak. Elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.

Mülakata çağrılan adaylar, mülakat günü üzerinde oynanmamış 30 fotoğraflık bir portfolyo ile gelecek.

-Saha eğitimi de verilecek

Programa kabul edilen öğrenciler, birinci ay 9 başlıkta 160 saat teorik, ikinci ay AA Fotoğraf Editörlüğü’nde 160 saat uygulama eğitimi olmak üzere, iki ayda 320 saat ’’Yeni Nesil Foto Muhabirliği’’ eğitiminden geçecek.

Eğitim kapsamında şu dersler verilecek:

’’Birinci ay: Yeni Nesil Habercilik, Haber Dili ve Haber Yazım Teknikleri, Haber Fotoğrafı Çekim Teknikleri, Haber Fotoğrafı İşleme Teknikleri, Haber Fotoğrafı İletim Teknikleri, Fotoğraf Altı Yazımı, Foto Röportaj Çekimi, Dünya Haber Fotoğrafçılığı Kültürü ve Kurum Kültürü.

İkinci ay: Pratik Saha Eğitimi’’

-Dersler 16 Aralık’ta başlayacak

Başvuru formlarının değerlendirilmesi 25-26-27 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. Mülakata katılacak adaylar 29 Kasım 2013 tarihinde ilan edilecek. Mülakat ise 2-3-4 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak. Akademiye kayıt yaptıracak öğrenciler 9 Aralık 2013’te ilan edilecek, akademi kayıt işlemleri ise 11-12-13 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Akademi açılışı ve ders başlangıcı 16 Aralık 2013 tarihinde; dönem bitişi ve mezuniyet töreni 7 Şubat 2014 tarihinde olacak.

Foto Muhabirliği Eğitim Programı’na katılanların, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performans ölçülerek değerlendirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, Anadolu Ajansı’nda "Yardımcı Foto Muhabiri" olarak istihdam edilecek.