Gündem
31 Mayıs 2020 16:56 Son Güncelleme: 31 Mayıs 2020 17:02

Anadolu Ajansı Erdoğan'ın o sözlerini sansürledi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkemizin Atlantik Sistemi'ne dahil olduğu 1945 sonrası, Soğuk Savaş döneminde hatalar yaptığını ve bu hataların tekrarlanmayacağını söylemesi, Anadolu Ajansı’nın haber metninde sansürlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs süreciyle ilgili önemli kararları açıkladığı son kabine toplantısı sonrasında ekonomik, siyasal ve ekonomik tespitlerde ve öngörülerde de bulundu.

Aydınlık'ın haberine göre, Erdoğan, pandemiyle birlikte küresel sistemin değişmeye başladığını ve sürecin Türkiye’yi öne çıkaracak imkanlar sunduğu belirtti.

Erdoğan’ın, Türkiye’nin böyle bir atılım için eski hataları tekrarlamayacağını belirtmesi, söz konusu hataların da Atlantik Sistemi'ne dahil olduğumuz 1945 sonrası yapıldığını belirtmesi öne çıktı. 

Anadolu Ajansı, Erdoğan konuşmasının neredeyse tamamını verdi ancak bu kısmı keserek basına servis etti.

'1945 SONRASI HATALAR'
Erdoğan bu konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Nitekim siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden yapılanma sürecinde olan küresel sistemde Türkiye'nin gerçekten çok iyi bir yere geleceğinin işaretlerini şimdiden almaya başladık. Sanayide, teknolojide, ticarette, tarımda, enerjide, ulaşımda sağlıkta, eğitimde, sporda, savunma sanayiinde, velhasıl hayatın her alanında Türkiye, parlayan bir yıldız olarak öne çıkıyor. İnşallah daha önce İkinci Dünya Savaşı ve soğuk savaş sonrası yapılan hataları tekrarlamayacak, bu defa ülkemizin önüne gelen fırsatı değerlendirmeyi sağlayacağız.”

ATATÜRK DÖNEMİNDEKİ İLERLEMENİN KESİLDİĞİNİ BELİRTTİ
Cumhurbaşkanı aynı konuşmasında, Cumhuriyet dönemindeki önemli atılımların Atatürk’ü kaybetmemizin ardından heba edildiğini belirtmişti: “Cumhuriyetin ilk yıllarında çok zor şartlarda başlatılan kalkınma hamlesinin kazanımları, Gazi Mustafa Kemal'in sağlığını kaybetmesi ve vefatının akabinde tek parti CHP'si döneminde tamamen heba edilmiştir. Milletin baskısıyla geçilen çok partili siyasi hayatın ardından demokrat partinin iktidara gelmesiyle Menderes ve arkadaşları yeni bir kalkınma hamlesi başlattı.

Türkiye daha önce birer ikişer tanesine sahip olduğu hidroelektrik barajlarına 18 tane, sulama barajlarına 8 tane, limanlarına 11 tane, havalimanlarına 5 tane, rafinerilerine 3 tane ilave etti. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında 13 şeker fabrikası, 19 çimento fabrikası, 82 hububat silosu, 88 büyük ölçekli fabrika kuruldu. Milli geliri 3 kat artan Türkiye 2. Dünya Savaşı sonrası yeniden yapılanan küresel ekonomide hak ettiğini alma yolunda ilerliyordu.”