'Zırnık yok' diyen gazeteci gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na yaptığı "zırnık yok" yorumu nedeniyle gözaltına alınan gazeteci, son durumunu paylaştı.

Indenpendent Türkçe yazarı Hakan Gülseven 'Zırnık yok' yorumu nedeniyle gözaltına alındı.

Coronavirüs salgını nedeniyle halka destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Dayanışma Kampanyası başlattı ve vatandaşlardan destek istedi.

Gülseven gözaltına alınmasını “Terörle mücadele polisleri geldi, #ZIRNIKYOK nedeniyle gözaltına alınıyorum. Sanırım oradan savcılığa. İşte demokrasi!” ifadesiyle duyurdu.

İfadesini verdikten sonra serbest bırakılan Gülseven şu açıklamayı yaptı:

"Bizim gördüğümüz taciz devede kulak. Selahattin, Figen, iki Barış rehin tutulmaktadır. Binlerce siyasi suçlu uyduruk gerekçelerle hapishanelerdedir. Biz dışarıda kalanlar, içeridekilerin başını yere eğdirmeyeceğiz. İcap ederse yanlarına gitmek pahasına... Bu da onlara dert olsun. Eğer yazdıklarımda en ufak bir "suç" olsa, şimdi hapisteydim. Olmayan bir "suç" nedeniyle kapıma polislerin gelmesi tamamen yıldırma amaçlıdır. Bu aynı zamanda tacizdir. Biz şunca yaşamımızda bu devleti iyi tanıdık da devlet bizi tanıyamıyor. Elbette yıldıramayacaklar. Tekrar merhaba arkadaşlar. Twitter'da #ZIRNIKYOK diye kampanya başlatarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılamak" suçlamasıyla Terörle Mücadele polisleri tarafından gözaltına alındım ve ifademi verdikten sonra serbest bırakıldım. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim."