Zaman gazetesinden Sabah'ın haberine yalanlama!

Zaman gazetesi bugün Sabah gazetesinin '2 imamdan sonra 2 böcek de firarda' haberini yalanladı.

Zaman gazetesi Bayram Kara imzalı ''Kaçtı' denilen emniyetçiler, bakan imzası ile resmi görevli olarak yurt dışına gönderilmiş' başlıklı bir haber ile Sabah gazetesinin haberinin yalan olduğunu yazdı.

Gazete, yurt dışına kaçtıkları iddia edilen emniyet görevlilerinin resmi bir görev ile yurt dışına gittiklerini belirterek 'böcek soruşturmasında belirlenen bir şüphelinin dahi bulunmadığını' ifade etti.

Zaman gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın ofisde bulunan 'böcek' soruşturması ile ilgili, 'Suçlanan bu isimler hakkında bir idari ve adli soruşturma bulunmadığı da öğrenildi' bilgisine yer verdi.

Zaman'ın haberi şöyle:

"Havuz medyasının Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazlarıyla (böcek) ilgili “İki böcek firarda” haberleri de yalan çıktı. Söz konusu Emniyetçilerin resmi görevle yurtdışına gönderildiği belirtilirken, böcek soruşturmasında belirlenen bir şüphelinin dahi bulunmadığı öğrenildi.

Kamu ihalelerinin verilmesi karşılığında işadamlarından toplanan paralarla satın alındığı savunulan Sabah ve Takvim, önceki gün ‘2 böcek de firarda’ başlıklı manşete imza attı. Başbakan Tayyip Erdoğan bazı AK Partili vekillere “Ofisime böcek koyan ve paralel yapıyla birlikte hareket eden güvenlik görevlilerinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi.” dediği iddia edilen haberde, söz konusu Emniyetçilerin isimleri kodlanarak A.T. ve S.D. olduğu savunuldu. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Efkan Ala da katıldığı bir televizyon programında, “Başbakan’ın iki ofisine dinleme cihazı konulması bir casusluk olayıdır. Bunun soruşturması yapıldı, yapılıyor. Sanık olarak tespit edilen, hem sorumlusu hem de yapan olarak tespit edilen iki kişi yurtdışına gitti. Uluslararası hukuk devreye sokularak gereği yapılır.” iddialarında bulundu. Ancak böcek soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları, şimdilik sadece tanıkların ifadesine başvurdu. Soruşturma kapsamında şüpheliler henüz belirlenmedi. Sabah ve Takvim’in ortaya attığı S.D. ile A.T.’nin de İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle yurtdışına gönderildikleri ortaya çıktı. Suçlanan bu isimler hakkında bir idari ve adli soruşturma bulunmadığı da öğrenildi. "

Haberin tamamını okumak için tıklayınız....