Yılmaz Özdil’den AK Parti’ye İYİ Parti tepkisi! ‘İnsan utanır be…’

“Şehide, şehit ailelerine, gazilere, saygı ya da hakaret söz konusuysa en son konuşması gereken AKP zihniyetidir” diyen Yılmaz Özdil, “İnsanı insanlığından utandıracak örnekler var” ifadelerini kullandı.

Bizim TV YouTube kanalında Lale Özan Arslan'ın konuğu olan Yılmaz Özdil'den AK Parti'ye şehit eleştirisi geldi.

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı. “Bu 10 Kasım'da gördük ki aslında toplum, devleti yönetenlerden veya siyasi partilerden çok daha ileride” diyen Özdil, “Toplumun her kesiminde ortak payda, bu ülkenin çimentosu Atatürk. Onun fikirlerini hissederek, görerek geleceğe daha umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AHLAK DERSİ VERİYORLAR”

Sözcü'den Hakan Kaya'nın aktardığına göre Yılmaz Özdil, Lütfü Türkkan’la birlikte başlayan tartışmalara da dahil oldu. İktidarın İYİ Parti'yi yıpratmayı amaçladığını belirten Özdil, “PKK ile masaya oturan kim? İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ni yasakladılar. Şehit aileleri gidip açılımı protesto eden basın toplantısı yapmasınlar diye. Şehit ailelerinin, şehitliğe girmesini yasaklayan zihniyet, bugün dönmüş İYİ Parti'ye, dolayısıyla CHP'ye şehide saygı dersi veriyor. İnsan utanır be. Şimdi dönmüşler ahlak dersi veriyorlar” dedi.