YILMAZ ERDOĞAN'I ASKER KAÇAĞI DİYE KİM İHBAR ETTİ?

Habertürk yazarı Balçiçek İlter, bugünkü köşe yazısında Yılmaz Erdoğan hakkındaki şok bir iddiaya yer verdi.

Yılmaz Erdoğan'ı asker kaçağı diye kim ihbar etti?

BU memlekette bir şey olmak kolay değil!
Düzeltiyorum.
Bu memlekette bir şey olmak kolay değil ama...
Olduğun yerde kalmak çok daha zor.
Devam ediyorum.
Bu memlekette kimse boşu boşuna bir yerlere gelmiyor...
Nereden mi çıktı?

Kendimi bildim bileli biyografilere düşkünüm. İnsan hikâyeleri beni derinden etkiliyor. Belki de bu yüzden Söz Sende'yi yapıyorum, kim bilir? O yüzden kim kendi hikâyesini anlatmaya başlıyor, sansürsüz, doğal, kilitlenip kalıyorum adama ya da kadına...
Geçtiğimiz gecelerden birinde, bir yemek sohbetinde konuştuk onu...

Aslında ne yalan söyleyeyim onu konuşmuyorduk. Levent Kırca'yı konuşuyorduk. Masada biri "Levent Kırca borçlu olduğu telifi ödememek için onu askere ihbar etmiş biliyor musunuz? 'Asker kaçağıdır bu' demiş!" diye anlattı.

İnanmadım... "Öğrencim, benden sonraki adam" dediği birine bunu yapmış olamazdı Kırca... Kırca'nın tarzını tavrını, dilini, siyasi duruşunu beğenmeyebilirsiniz ama bu?..

"İnanmıyorsan Muhsin'in kitabına bak!" dedi masadaki... Her şeyi yazmış oraya zaten... Ertesi sabah 2001 yılında basılmış o kitabı buldurdum. Yazarı Muhsin Kızılkaya... Kitabın ismi "Yılmaz".
Yazar Muhsin Kızılkaya 7 yıl aynı evde yaşadığı arkadaşının portresini yazmış. Yılmaz Erdoğan'ın... Ve evet yanlış okumadınız, Levent Kırca, Yılmaz Erdoğan'a telifini vermemek için Yılmaz'ı "asker kaçağı" diye ihbar etmiş!

Balçiçek İlter'in yazısının tamamı için tıklayın