Yeni Şafak'ın Haşim Kılıç manşetinin sırrı çözüldü!

Yaklaşık 2 ay önce AYM Başkanı Haşim Kılıç'ı yerden yere vuran Yeni Şafak'ın dün sürmanşetten yaptığı Haşim Kılıç güzellemesinin nedeni ortaya çıktı.

Yeni Şafak gazetesinin 2 ay önce attığı manşetlerle hedef aldığı Haşim Kılıç'ı dün yaptığı haberle öpmesinin nedeni ortaya çıktı. Yenişafak, yaptığı Haşim Kılıç güzellemesi ile torba yasaya eklenen ve SEKA Balıkesir İşletmesi’nin Albayrak Grubu’na verilmesini öngören maddenin Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesinin önüne geçmek istiyor.

Yaklaşık 2 ay önce  "Muhalefet lideri gibi" başlığı ile Haşim Kılıç'ı hedef alan Yeni Şafak gazetesi, dün herkesi şaşkına çeviren bir habere imza attı. Sürmanşetten "Vesayetçi AYM'ye demokrasi getirdi" başlığı ile Anayasa Mahkemesi Başkanı  Haşim Kılıç'ı öven Yeni Şafak'ın bu ani dönüşü dün gündemiğn ana konularından birini oluşturdu.

YENİ ŞAFAK'IN MANŞETİNİN ALTINDA BALLI SEKA İHALESİ YATIYOR

Herkes Yeni Şafak'ın bu ani çarkıyla ilgili çeşitli yorumlar yaparken, Rotahaber, bu 'U' dönüşünün arkasındaki ana nedene ulaştı. Yenişafak'ın bu ani dönüşünün ardında Torba yasaya eklenen "SEKA Balıkesir İşletmesi’nin Yeni Şafak Gazetesi’nin sahibi Albayrak Grubu'na  verilmesi" yatıyor.

ANAYASA MAHKEMESİ DAHA ÖNCE İPTAL ETMİŞTİ

SEKA’nın özelleştirmesi daha önce de defalarca iptal edilmiş ve son olarak 27 Mart 2014’te Anayasa Mahkemesi’nden dönmüştü. Ancak buna rağmen  alt komisyonda eklenen geçici bir madde ile özelleştirme aleyhindeki yargı kararlarının uygulanmayacağı hükme bağlandı.

AYM'YE "BİZİM PATRONUN İŞİNE TAŞ KOYMA" MESAJI

Yeni Şafak gazetesi torba yasaya eklenen bu maddenin de daha öncekiler gibi Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmemesi için dünkü haberi yaptı. Gazete bu haberiyle, Anayasa Mahkemesi'ne "Sen bizim patronun işini taş koyma, biz de senin aleyhinde haber yapmayalım" mesajı verdi.

TORBAYA EKLENEN O KIYAK MADDE

Yeni Şafak için Torbaya eklenen o madde şöyle;

MADDE 85 – 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun’a aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 26- Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla devir ve teslim işlemlerinin tamamlanmasının üzerinden beş yıl geçmiş olan özelleştirmeler hakkında verilmiş olan yargı kararları ile ilgili olarak sözleşmelerinde belirtilen haller dışında bu kuruluşların geri alınması yönünde herhangi bir işlem tesis edilmez.”

AYM İPTAL ETMEZSE ALBAYRAK HER YIL 200 MİLYON

Torba yasaya eklenen bu madde ile Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayrak Grubu, Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikasında her yıl 200 milyon liralık üretim yapacak.