Yeni bir şiir dergisi geliyor: Kod Adı Maske 2021

Turgay Kantürk, Enver Topaloğlu ve enderemiroğlu’nun yayına hazırladığı, Savaş Çekiç tarafından tasarlanan mevsimlik şiir dergisi Kod Adı: Maske 2021, bağımsız bir girişim olarak yola koyuldu ve pdf olarak 15 Şubat’ta dağıtım sponsoru www.gazeteduvar.com üstünden yayında olacak ve ücretsiz indirilebilecek.

‘Bizim şiirimiz umuttan beslendi ve beslenecek. Yeni normalin yarattığı karamsarlıkla, umutsuzlukla başa çıkmak için umuda, coşkuya, sevince olduğu kadar silkelenmeye de ihtiyaç var. Her zamankinden çok birlikte olmaya, yan yana durmaya ve şiirsel özün ve sözün gücüne inancımız tam. Tam da bu nedenlerle şiir salgına da karşı’ diyen Kod Adı: Maske 2021 şiirlerden ve şiir eksenli yazılardan oluşuyor, eski yeni ve değişik anlayıştaki birçok şairin şiirlerini okurla buluşturmayı öngörüyor.

Kod Adı: Maske 2021 ilk sayfalarını da şair kadınlara ayırdı. Nerdeyse günde üç kadının öldürüldüğü ya da yüzlercesinin şiddete ve tacize maruz kaldığı bu topraklarda, tüm kadınların sesi olan şair kadınlarımızın şiirlerine öncelik tanıyarak, eril edebiyat dünyasında verdikleri mücadeleyi destekliyor.