CEZMİ ABİ

cezmiabi@medyaradar.com
TÜM YAZILARI
Virüsün şakası basın mensubunun adı yok... Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan, korona günlerinde tüm tehlikelere rağmen haber peşinde koşmak zorunda kalan basın emekçilerini köşesine taşıdı.
Güzel bir insan daha eksildi aramızdan... Aynı sektörde olmamıza rağmen Emre ile tanışıklığım yok ama ekranda beğeniyle takip ederdim. Dün vefat haberini alınca yıllardır tanıdığım bir dostumu kaybetmiş gibi oldum. Genç iletişimcilerin feryadı Geçen hafta iletişim fakültesi öğrencileri başta olmak üzere üniversitelilerin medyada staj sorunu gündeme getiren Ankara basının "Cezmi Abi"si Cezmi Sayılgan, bu hafta staj konusunda gençlerin feryadını köşesine taşıdı.
Medyanın insan kaynakları havuzu kuruyor! Ankara basınının "Cezmi Abi"si Cezmi Sayılgan yeni yazısında medyadaki insan kaynakları sorununu kaleme aldı… 45 çalışana neyin bedeli ödetiliyor? Medya dünyasının Cezmi Abisi usta gazeteci Cezmi Sayılgan, "Bugün Bayram Haberiniz Var mı?" başlıklı yazısında bazı medya çalışanlarının bu bayramı 'maalesef' emeğinin karşılığını alamadan geçirdiklerini belirterek Demirören Medya yönetimine seslendi. Büyük ustadan mesleki dayanışma dersi Cezmi Abi, bu hafta merhum Savaş Ay ile Kutsal Topraklarda yaşadığı ders niteliğinde anısını kaleme aldı… Beraber yıprandık biz bu yollarda! Anayasa Mahkemesi (AYM), basın çalışanlarına ve gazetecilere yıpranma payı hakkı tanıyan yasal düzenlemeyi iptal etti. Gözler TBMM'ye çevrildi. Medya mensupları yeni yasal düzenleme bekliyor. Basın mensupları işte böyle yıpranıyor! Öyle ışıklı stüdyolarda tiril tiril kıyafetlerle sunum yapmaktan ibaret değildir habercilik. Siz haberdar olun diye onlar dışarıda! İnsanların koronavirüsden korunmak için evde kaldığı bu dönemde sağlık çalışanları gibi fedakarca görev yapan bir kesim de basın mensupları. Büyük aşkın kitabı yarım, güller öksüz kaldı! Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan, dün hayatını kaybeden Türk siyasetinin unutulmaz ismi Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'i köşesine taşıdı. 'Çalışan' gazeteci de 'Çalışmayan' değil mi? 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı’’ olarak da anılan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’’ 1961’den beri kutlanıyor. Başkent gazetecileri 'Net'siz kaldı Usta gazeteci Cezmi Sayılgan, bu haftaki köşesinde dikkat çeken bir konuyu ele aldı. Bırakın basın işini yapsın! Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan, Meclis’te Fuat Oktay’ın protokol müdürü olduğu öğrenilen bir kişinin görevini yapan NTV kameramanını tehdit etmesini kaleme aldı. Bir selam da benden… Usta gazeteci Cezmi Sayılgan, bu haftaki köşesinde dikkat çeken bir konuyu ele aldı. Takım elbiseli adama veda... Terör örgütü YPG/PKK'nın, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan ve roketatarlı saldırıda şehit olan TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'in babası Mehmet Şirin Demir'in cenazesi toprağa verildi. Duayen gazeteci Cezmi Sayılgan, Gülay Demir'in baba acısını köşesine taşıdı.