VASİYETİ YERİNE GELDİ! KOCA ÇINAR HALİT ÇELENK 3 FİDANIN YANINA GÖMÜLDÜ!

Halit Çelenk, Gezmiş, Aslan ve İnan'ın idamlarının yıldönümünde vasiyeti üzerine 3 fidanın hemen yanı başında toprağa verildi

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı kurtarmak için müthiş mücadele veren, bu yüzden "Deniz’lerin Avukatı" adını alan ve dün hayatını kaybeden ünlü hukukçu Halit Çelenk son yolculuğuna uğurlandı.Kaderin müthiş tesadüfüne bakın ki "Denizlerin Avukatı" Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 39 yıl önce idam edildikleri gün olan 6 Mayıs’ta toprağa veridi.Çelenk cenazesi vasiyeti gereği Gezmiş, İnan ve Aslan’ın yattığı Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.


Çelenk için ilk tören Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarlarına da giriş kapısı olan 2 No’lu kapıda düzenlendi. Çelenk’in cenazesi mezarlık içindeki camide kılınan öğle namazından sonra aynı mezarlıkta defnedildi.

KOCA ÇINAR HALİT ÇELENK BÖYLE UĞURLANDI FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN



 3 FİDANA SON ZİYARET

Çelenk’in cenazesi namazdan sonra Deniz Gezmiş’in mezarına getirildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı. Halit Çelenk her sene 6 Mayıs’ta ziyaret ettiği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarlarını son kez ziyaret etmiş oldu. Çelenk 3 gencin yakınına gömülmek istediğini vasiyet etmişti.

CENAZE TÖRENİNDEN NOTLAR    

Tören için mezarlıkta toplanan gençler “Halit Ağabey’i ‘Deniz’lere uğurluyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız”  şeklinde sloganlar attı. CHP, BDP, Emek Gençliği, DEV Liseliler, Halkevleri, TÜM-İGD, Türk Tabipler Birliği, TMMOB, Çağdaş Hukukçular Derneği, TKP törene katıldı. 7’den 70’e çok sayıda kişi törende buluşurken gençlerin büyük ilgisi dikkat çekti.